Za braću da pročitaju! Tokom menstruacije javlja se sljedeće:

Visits: 1175 Today: 1

Za braću!!

Tokom menstruacije javlja se sljedeće:

Usporavanje pulsa
Snižavanje temperature tijela
Snižavanje krvnog pritiska
Zadržavanje soli u tijelu, što dovodi do nabubravanja nekih žlijezda (Štitna), dovodi do otežanog disanja i tromosti u probavnom sistemu.
Otežano disanje
Tupost osjetila i ljenost organa
Glavobolja i slabljenje živaca.
Zbog toga je šerijat, tokom menstrualnog ciklusa, oslobodio ženu od obavljanja tri od pet stubova Islama, a to su stubovi za čije obavljanje je potreban napor, namaz, post i hadz. Jer samo činjenje rukua vodi ka smanjenju krvnog pritiska što moze dovesti njen život u opasnost.
Pa ako ju je vjera oslobodila 60% dužnosti tokom tog perioda, šta si ti ucinio za nju? Neki muškarci skloni su tome da se naljute ako se žena požali na bol ili joj se promijeni psihičko stanje, a on uopšte ne zna da je menstrualni ciklus zapravo krvarenje koje može prouzrokovati smrt.
Žena je tokom cijelog ciklusa izložena općem opadanju pritiska, što dovodi njen život u opasnost prilikom umora ili šoka. Sve su to patnje žena tokom njihovog života, a da ne govorimo o bolu, umoru i lošem raspoloženju. Šta onda tek reći o trudnoći i porodjaju? Dijete doji i crpi kalcijum iz majčinih kostiju i zuba da bi odraslo, stavilo nogu preko noge i reklo:
“Žena ima pola pameti”!
Zar se nisi upitao kako se tvoja pamet upotpunila?
-nepoznat autor

svjetlo-dunjaluka