IMAŠ LI PROBLEMA??? (OVO JE NAJBOLJE VRIJEME ZA KAZIVANJE PROBLEMA UZVIŠENOM GOSPODARU)

Visits: 912 Today: 1

(OVO JE NAJBOLJE VRIJEME ZA KAZIVANJE PROBLEMA UZVIŠENOM GOSPODARU)
Svi mi imamo problema, i svi mi tragamo za najboljim vremenom kada bi svoje probleme kazali svome Gospodaru, u nadi da će se On odazvati našim dovama.

Mnogo kur’ansko-hadiskih tekstova govori o vrijednosti određenih mjesta i vremena i pohvalnosti dove u njima ali jedno je zasigurno posebno.
Boravak na sedždi u zadnjoj trećini noći.

Što se tiče sedžde, o njoj Allahov Poslanik kaže: „Najbliže što bude insan-rob svome Gospodaru je onda kada čini sedždu, stoga tada mnogo Allahu dovu upućujte.“ (Muslim)
A što se tiče vremena zadnje trećine noći, o njoj Allahov Poslanik kaže: „Naš Uzvišeni Gospodar svake se večeri spušta na zemaljsko nebo u zadnjoj trećini noći i govori: ‘Ko Me moli, pa da mu se odazovem, ko nešto traži pa da mu dam, ko od Mene oprosta traži, pa da mu oprostim.“ (Buharija i Muslim)

Zato, dragi brate i poštovana sestro, ako imaš problem ili te je zadesila nezgoda, ustani u zadnjoj trećini noći, lijepo se očisti, klanjaj, ponizno spusti svoje čelo na sedždu, zavapi svome Gospodaru, nakon toga ćeš osjetiti slast i smirenost koja se ne može opisati riječima.
Kako izračunati zadnju trećinu:

Izračunate vrijeme od zalaska sunca do pojave zore/početak sabahskog vremena i podjelite sa tri. Rezultat kojeg dobijete je dužina trecine u periodu u kojem ste računali.
Elvedin Pezić