SUGRAĐANI O PREMINULOM VOZAČU KOD JABLANICE: ŽRTVOVAO JE SEBE ZA OSTALIH 8 ŽIVOTA

Visits: 1396 Today: 1

Brojne kolege i poznanici Mustafe Ibriševića (64) iz Visokog, vozača cisterne koji je smrtno stradao jučer kod Jablanice opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

Svjedok saobraćajne nesreće naveo je kako je kombi ušao u traku cisterne te izazvao saobraćajnu nesreću koja za epilog ima jedna smrtni slučaj i osam povrijeđenih.

“Vozač cisterne je bio iza mene. Ja sam stao kupiti duhan i on je prošao mene, a kombi je prešao u njegovu traku i udario.

On je vjerojatno namotao točak i zaglavio je volan pa sletio u jezero. Kolega, jedan stranac i ja smo sišli da vidimo je li vozač ozlijeđen ili je ispao iz cisterne, ali je bila jaka struja i nismo mogli plivati do nje pa je završila ispod mosta”, naveo je u razgovoru za Novu BH.

Među komentarima kolega su i oni koji su zadnje dane proveli s njim.

“Bio je pravi kolega, zadnja tri dana sam proveo s njim. Ko se utopi ima nagradu šehida, molim Allaha u ovim Mubarek danima da mu podari Džennet, a porodici sabur”, napisao je jedan od njih, piše Hercegovina.info.

“Žalosno, tuga. Ko god je, otišao je kao šehid. Žrtvovao je sebe za ostalih osam života”, drugi je osvrt na tragičnu smrt.

Poznanici poginulog vozača navode da je ovo trebala biti jedna od posljednjih Mustafinih vožnji budući da je početkom idućeg mjeseca trebao u zasluženu mirovinu.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u četvrtak oko 16:20 sati kod Drežnice, gdje je cisterna sletjela u jezero nakon sudara s kombijem slovenskih oznaka.