POZNAT TERMIN DŽENAZE NASTRADALOM VOZAČU CISTERNE: MUSTAFA PREMINUO U 64. GODINI ŽIVOTA

Visits: 1741 Today: 1

U stravičnoj nesreći koja se dogodila jučer na magistralnom putu Mostar – Sarajevo u mjestu Drežnica poginuo je vozač cisterne Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

Njegovo tijelo jučer, kasno poslijepodne, iz cisterne koja je završila u jezeru izvukli su mostarski ronioci. Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su potvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od prisutnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim.

Dženaza namaz nastradalom Mustafi će se klanjati sutra (subota) u 15h na mezarju “Slatina” Kalići.

Iza Mustafe su ostali supruga Mahira, sinovi Aid i Munir, kćerka Emina…Cistrena je, kako je potvrđeno, bila je u vlasništvu kompanije Suša Commerce iz Visokog.

– Nažalost, preselio je naš kolega. Dvadeset godina je radio kod nas. Bio nam je kao babo, kroz suze je za medije izjavio Osman Suša, vlasnik kompanije Suša Commerce.

Prema riječima svjedoka, policija i Hitna pomoć su previše kasnili, tako da su povrijeđenima pomagali svjedoci. Oni također tvrde da je kombi slovenskih registracionih oznaka, u kojem je bilo osam osoba, prešao u traku u kojoj se nalazila cisterna.

“On je bio iza mene. Minutu iza mene. Kombi je prešao u njegovu traku, udario. Kako je namotao, zaglavio mu je volan i sletio je dole. Kolega, jedan stranac i ja smo sišli dole da vidimo je li ispao, da pomognemo, ali nismo uspjeli. Cisterna je otišla, jaka struja. Dok su hitna i policija došli povadili smo povrijeđene”, rekao je Adis za N1, očevidac nesreće.