BAKIR IZETBEGOVIĆ SA SUZAMA U OČIMA: ODLUČIO SAM DA OSTANEM I BIO SPREMAN DA POGINEM ZA SARAJEVO

Visits: 468 Today: 3

Predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović družio se sa mladima, saopćila je njegova stranka. Tom prilikom je pustio i suzu nakon što je poručio da je bio spreman poginuti za Sarajevo.

Govoreći o prošlosti Bakir Izetbegović je kazao:

“Ja sebe sam iznenadio time koliko sam bio spreman rizikovati za oca i koliko sam bio spreman poginuti za Sarajevo. Kada je Sarajevo bilo razarano bila je ideja da se moj otac, generalštab i sve ostalo izmjesti u Zenicu i skoro su ga nagovorili na tu stvar. Ja sam tad bio odlučio da ostanem”.

Dok je to govorio, Izetbegoviću je u tom trenutku stala knedla u grlu, zamolio je publiku za malu pauzu i obrisao suze. Nakon toga je dobio gromoglasan aplauz.

Izetbegović je na predizbornom druženju govorio o mnogim temema, najčeće o prošlosti što je simptomatično u SDA predizbornim kampanjama.

Mladi ljudi. članovi SDA, slušali su priče o ratnoj prošlosti, a sasvim malo govorilo se o danima koji su ispred njih, budućnosti i programu za oporavak zemlje.

Podsjetimo, politički protivnici često Izetbegovića optužuju da je tokom agresije na BiH boravio u trezoru Centralne banke BiH.

crna-hronika