Albin vratio 117 hiljada eura greškom uplaćenih na njegov račun

Visits: 1662 Today: 3

U neobičnom obratu događaja koji osvjetljava karakter i moralne vrijednosti, ugledni Sandžaklija Albin Drndar, vlasnik poznatog hotela D’iman u Dobrim Vodama, postao je primjer poštenja i integriteta nakon što je vratio nevjerovatnih 117.576 eura greškom uplaćenih na njegov račun.

Greška u transakciji, koja bi mnoge možda navela na razmišljanje, nije ni na trenutak zadržala Drndara, koji je brzo postupio da ispravi situaciju.

“Ja sam patriota i vratio sam državne pare gdje im je mjesto, bez razmišljanja,” izjavio je Drndar, naglašavajući svoj duboki osjećaj dužnosti prema domovini i zajednici.

Ovaj čin nije samo pokazao Drndarovu nesumnjivu etičnost, već je poslao i snažnu poruku o važnosti poštenja i transparentnosti u svim aspektima života.

“Nisam želio nečiji posao da dovodim u pitanje kao ni egzistenciju, da možda neko drugi kome je taj novac trebao biti uplaćen ne dobije svoje,” dodao je, ukazujući na svoju brigu za dobrobit drugih i moguće negativne posljedice koje bi zadržavanje ovih sredstava moglo imati.

Drndarova odluka da vrati novac bez oklijevanja primjer je rijetke vrline u današnjem svijetu, gdje se često čini da materijalna dobit prevazilazi moralne i etičke norme. Njegova akcija odražava duboko ukorijenjene vrijednosti koje čine temelj njegove ličnosti i poslovanja, istovremeno promovišući sliku Sandžaka kao zajednice čiji članovi cijene ispravnost, poštenje i međusobno poštovanje, piše Sandžakdanas.