ŽELJKO KOMŠIĆ: BIH ĆE NADŽIVJETI SVOJE DUŠMANE

Visits: 646 Today: 1

Rekao je da mnogi stranci to ne razumiju kao što ne razumiju da smo mi ovdje živjeli ono što oni pokušavaju da žive u svojim demokratskim zemljama.

Istakao je da nije bio ni u jednoj demokratskoj zemlji u kojoj naoružana straža ne čuva sinagogu, ali je u Bosni i Hercegovini ne čuva, jer je kod nas prirodna stvar da čuvaš i štitiš svog komšiju.

Komšić je govoreći na skupu istakao važnost omjera 2:1 u svim državnim institucijama, a komentarišući aktivnosti visokog predstavnika u BiH naveo je da Schmidt očito nije gledao kako živi ni u svojoj zemlji, obzirom na nesuvisle optužbe o oduzimanju identiteta koje građanima niko ne može oduzeti, saopćeno je iz Demokratske fronte.

Rekao je da je građanska ideja odgovor na etničko ludilo koje živimo i prvi korak ka normalnom uređenju države i to ne samo zato što misli da država tako treba biti uređena nego zato što nas na to obavezuju i presude Evropskog suda za ljudska prava, i zato što građani to žele.

Kazao je da Inicijativa Milion ljudi za građansku državu se nastavlja i nakon izbora jer je takva vrsta podrške potrebna u budućim pregovorima o izmjenama izbornog zakona sa međunarodnim zvaničnicima.

Komšić je na kraju poručio da nije vidio kampanju sukoba sa probosanskim i građanskim strankama, jer se mora pronaći miminalni konsenzus među svim strankama oko ključnih državnih pitanja, zaključujući da će Bosna i Hercegovina nadživjeti svoje dušmane.

crna-hronika