Svaku dnevnicu koju Alen zaradi daju za skupe lijekove

Visits: 9319 Today: 1

Alen i Elmedina Čorbić iz Gornje Tuzle roditelji su blizanaca Alema i Sunčice, koji bi ove jeseni trebali krenuti u školu.

Teška situacija

Osim što su od škole udaljeni gotovo tri kilometra i što je put prometan i opasan, najveći problem ovim mališanima predstavlja teška materijalna situacija u kojoj žive i činjenica da Alem ima astmu i ozbiljne srčane probleme.

Umjesto da uživaju u sretnom i bezbrižnom djetinjstvu, ovaj mališan je stalni gost bolnica. Nažalost, njihovi roditelji su i nezaposleni, pa vrlo često Alemu ne mogu priuštiti ni najosnovnije, a kamoli one skuplje lijekove.

Ova porodica živi od novca koji Alen zaradi radeći na dnevnicu, a s obzirom na to da nemaju svoj dom, prinuđeni su i ono malo novca što imaju dati za kiriju, struju, vodu… Kažu, najsretniji bi bili kada bi imali makar kamp-prikolicu samo da znaju da je njihova.

– Živimo kako znamo i umijemo. Neko me zovne na dnevnicu, tako nekad zaradim. Teška je situacija, nema više ni toga. Svako radi sebi. Djetetu su non-stop potrebni lijekovi. Njih 90 posto plaćamo, a nemamo odakle – govori nam Alen.

Dodaje da je zbog stalnih srčanih smetnji i astmatičnih napada njegova supruga vezana za kuću i sina.

Alen nam govori da posao ne bira i da sanja da ima posao koji bi njegovoj porodici osigurao bolje sutra. Ima položen vozački ispit za B i C kategoriju, završenu mašinsku školu, certifikat za zaštitara, čin vatrogasca. Ovaj čovjek vješt je i s drvetom, jer je avliju svoje podstanarske kuće ukrasio raznim predmetima od drveta.

 Zahvalni svima

– Ko može da pomogne bili bismo zahvalni. Bilo kako. Kad neko donese kilogram šećera, nama je dobro i hvala mu – kaže kroz suze Elmedina.

Broj žiroračuna 

Svi koji na bilo koji način mogu pomoći porodici Čorbić mogu se obratiti na broj 062 526-139 ili ih posjetiti na adresi Ahmeta Kobića do broja 49 Gornja Tuzla. Broj žiroračuna ove porodice je 1321002009256456 – Alen Čorbić.

avaz.ba

4 thoughts on “Svaku dnevnicu koju Alen zaradi daju za skupe lijekove

  • 7. rujna 2023. at 11:26
    Permalink

    Big Asian website slots There is a 100% automatic service system starting from applying for สล็อต xo168
    membership on the website. Including the details of deposits, withdrawals, and receiving credits from promotions. The website has a membership distribution service. Big Asian website slots who apply and choose to receive free credit Every gambler who signs up will be able to debut their desired slot games immediately. Enjoy more than 300 games on your mobile phone 24 hours a day. Asia website is a direct website. Not through an agent, so betting on automatic games So you get full game performance on Big Asian website slots

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.