Svaku dnevnicu koju Alen zaradi daju za skupe lijekove

Visits: 6841 Today: 15

Alen i Elmedina Čorbić iz Gornje Tuzle roditelji su blizanaca Alema i Sunčice, koji bi ove jeseni trebali krenuti u školu.

Teška situacija

Osim što su od škole udaljeni gotovo tri kilometra i što je put prometan i opasan, najveći problem ovim mališanima predstavlja teška materijalna situacija u kojoj žive i činjenica da Alem ima astmu i ozbiljne srčane probleme.

Umjesto da uživaju u sretnom i bezbrižnom djetinjstvu, ovaj mališan je stalni gost bolnica. Nažalost, njihovi roditelji su i nezaposleni, pa vrlo često Alemu ne mogu priuštiti ni najosnovnije, a kamoli one skuplje lijekove.

Ova porodica živi od novca koji Alen zaradi radeći na dnevnicu, a s obzirom na to da nemaju svoj dom, prinuđeni su i ono malo novca što imaju dati za kiriju, struju, vodu… Kažu, najsretniji bi bili kada bi imali makar kamp-prikolicu samo da znaju da je njihova.

– Živimo kako znamo i umijemo. Neko me zovne na dnevnicu, tako nekad zaradim. Teška je situacija, nema više ni toga. Svako radi sebi. Djetetu su non-stop potrebni lijekovi. Njih 90 posto plaćamo, a nemamo odakle – govori nam Alen.

Dodaje da je zbog stalnih srčanih smetnji i astmatičnih napada njegova supruga vezana za kuću i sina.

Alen nam govori da posao ne bira i da sanja da ima posao koji bi njegovoj porodici osigurao bolje sutra. Ima položen vozački ispit za B i C kategoriju, završenu mašinsku školu, certifikat za zaštitara, čin vatrogasca. Ovaj čovjek vješt je i s drvetom, jer je avliju svoje podstanarske kuće ukrasio raznim predmetima od drveta.

 Zahvalni svima

– Ko može da pomogne bili bismo zahvalni. Bilo kako. Kad neko donese kilogram šećera, nama je dobro i hvala mu – kaže kroz suze Elmedina.

Broj žiroračuna 

Svi koji na bilo koji način mogu pomoći porodici Čorbić mogu se obratiti na broj 062 526-139 ili ih posjetiti na adresi Ahmeta Kobića do broja 49 Gornja Tuzla. Broj žiroračuna ove porodice je 1321002009256456 – Alen Čorbić.

avaz.ba

2 thoughts on “Svaku dnevnicu koju Alen zaradi daju za skupe lijekove

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.