SRAMOTNE SCENE U ,,ĆIRILICI”: OD NEGIRANJA GENOCIDA, DO TEZE DA BIH NE MOŽE DA POSTOJI KAO DRŽAVA!

Visits: 1327 Today: 1

Beogradski novinar i politolog Zoran Ćirjaković bio je gost novog izdanja “Ćirilice” urednika i voditelja Milomira Marića.

Zoran Ćirjaković je ponovo negirao genocid pred kamerama i govorio o raspadu Bosne i Hercegovine.

– Srebrenica je trebalo da zameni Auschwitz. Ona postoji kao srpski zločin. I Srebrenica i Prijedor su utemeljeni kao srpski zločini. To su bez sumnje tamne strane naše današnje istorije. Ako već prisvajamo Novaka Đokovića i radujemo se njegovim uspesima, onda moramo da budemo svesni da nam tom istom logikom pripada i taj zločin. Sama logika deklaracije genocida je apsurdna. Tako možemo da imamo opštinski genocid, genocid u stambenoj zgradi… Bosna i Hercegovina ne može da postoji kao demokratska država, iz gomile razloga. Ova iluzija od države je postala Zapadu jako skupa, kazao je Ćirjaković.

– Susretao sam se mnogo sa svedočanstvima ovog zločina. Pričao sam sa svedocima. Sporne su mi laži jer sam video i tela iskopanih i video sam masovne grobnice. Suština svega ovoga je da je potrebno Bosnu preurediti.

Nije istina Haška presuda, ali ona sadrži istinu. To je bio antisrpski parasud. Inzkov zakon je kao nova inkvizicija, kazao je on.

– Izvađeno je iz konteksta i rečeno da sam ja tela ubijenih muslimana izjednačio sa đubretom, odnosno đubrivom. Na iskopavanju masovne grobnice kod Zvornika jedan forenzičar je iskopavao leševe iz centralne Amerike i on mi je pokazao gde se nalaze tela. To je bio proplanak pun trave, ali na mestu gde su bila tela nikla je gusta kopriva. Nikada to neću zaboraviti.

U tom trenutku sam se setio da mi je u mom selu kopriva bilo uvek na obodu, ali na stajniku je bilo mnogo koprive, jer je tle bilo nađubreno. Kopriva vam pomaže da locirate tela. Uvek biram reči, ali ne mogu da se sačuvam od vađenja iz konteksta, kazao je srbijanski politolog i novinar u “Ćirilici” prenosi frontalni