SLOMLJENA MAJKA AMILA: “SANJALA SAM JE SINOĆ. NOSI JE MUTNA VODA. NA KRAJU JE UHVATIM”

Visits: 1561 Today: 5

Amila Gadžun, majka dvogodišnje Džene koja je jučer usljed teških komplikacija nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu preminula, podjelila je sa svojim najbližima kako se osjeća, prenosi Avaz.

Ona se prvenstveno zahvalila svima na riječima i podršci koju su mnogi dijelili preko društvenih mreža, te je podijelila kako se osjeća.

Da sam dobro, znaš i sama da sam pod lijekovima. Sanjala sam je sinoć. Kao da je voda nosi, mutna voda. Na kraju je uhvatim – napisala je slomljena majka.“Živote moj nedostaješ mi puno svake sekunde mi fališ..Nedostaje mi tvoj miris tvoj zagrljaj….Volim te do neba.I moja duša je s tobom..Mamino srce” napisala je slomljena majka na Facebook-u

Amila i Muris Gadžun, roditelji rahmetli Džene, djevojčice koja je u nedjelju preminula nakon komplikacija zadobivenih tokom operaciji, najavili su tužbu “protiv krivca” jer je “neko odgovoran”. Dodali su da samo oni znaju kako će nastaviti život bez svoje djevojčice. I da žive samo zbog starijih sinova. “Zbog njih se držim”, kazala je majka.

Amila Gadžun je za N1 ispričala kako joj je javljeno za smrt kćerke.

“Jučer ujutru sa nas nazvali i kazali da očekujemo pogoršanje, nakon 20 minuta do pola sata javili su nam da je preminula. Želim da se sazna istina kako je došlo do ovoga. Djevojčica je bila zdrava, a nakon operacije mozak je potpuno unište. Zanima me od čega? Želim da nam kažu šta se dešavalo? Rekli su nam da je bila bez kisika dugo. Ako nisu znali da li imaju dovoljno kisika zašto su se zauzimali? Želim da na to odgovore? Čuli smo da su bili neispravi aparati”, kazala je majka rahmetli Džene Gadžun.Građani su se ispred ordinacije koja se nalazi u sarajevskom naselju Dobrinja počeli okupljati u popodnevnim satima, te su paljenjem svijeća i ostavljanjem igrački i cvijeća odali počast preminuloj djevojčici.

Većina njih se šutnjom i u suzama oprostila se od djevojčice koja je preminula nakon što je doživjela teške komplikacije usljed operacije očnog kapka.

Građani su istakli da su se okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo slijedom događaja i nizom propusta koji su doveli do tragične smrti djevojčice, a među kojima se ističu neposjedovanje licence jedne od doktora, činjenice da se operacija odvila u zubarskoj ordinaciji te činjenici da medicinski aparati nisu bili verificirani.

Operaciju je izvela doktorica Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da nije posjedovala privremenu licencu za dopunski rad, potvrdili su za Klix.ba iz Ljekarske komore Federacije BiH.

Djevojčica je nakon operacije prebačena na KCUS, gdje je nakon šest dana kome preminula.

Utvrđeno je i da ordinacija nije imala verificiranu opremu, a službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS ranije su ušli u prostorije privatne poliklinike kako bi istražili sve okolnosti operacije.

Sve ovo navelo je građane da izađu i pozovu nadležne na akciju kako bi se ovakvi događaji spriječili u budućnosti.