DR. JOVANOVIĆ JEDINA KONTAKTIRALA RODITELJE NAKON OPERACIJE: “KAZALA DA JOJ JE ŽAO”

Visits: 1017 Today: 3

Amila i Muris Gadžun, roditelji rahmetli Džene, djevojčice koja je u nedjelju preminula nakon komplikacija zadobivenih tokom operaciji, najavili su tužbu “protiv krivca” jer je “neko odgovoran”.

Dr. Nine Jovanović jedina kontaktirala roditelje nakon operacije

“Ona nam se javila. Poslala je njenu dekicu jer smo mi to zahtjevali, dekicu za koju je bila vezana. Nije mogla bez nje hodati i spavati. Ona se javila i kazala da joj je žao.

Kazala je i da su je u momentu kad se nešto počelo dešavati sklonili, da su joj rekli da se nešto dešava i da se odmakne.

Ovaj anesteziolog je negdje izjavio kako je pokušavao doći do nas. Ko je želio doći do nas našao nas je. Ja sam njemu prišla ranije i pitala ga šta se desilo i on je rekao da ne zna.

izašao je. I dr. Nina je kazala da isto ne zna. Nju su polumrtvu odvukli na Koševo.

Rekli su da nisu mogli ništa učiniti. Nju je u životu tih nekoliko dana držalo samo zdravo srce. Mozak je bio spaljen. Rekli su nam da su sve moždane ćelije ugašene”, kazala je na kraju majka rahmetli Džene Gadžun za N1.

Nina Jovanović, koja je operisala dvogodišnju djevojčica iz Kaknja u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, nakon čega je pala u komu i nalazi se u teškom stanju, nema licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo potvrdio je ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić.Roditelji Amila i Muris pokazuju brojne nalaze kontrola na kojima je infekcija konstatovana. Dr. Nina Jovanović vodi postoperativne kontrole, i vidljivo iz poruka sa majkom Amilom, sugeriše operaciju. No na nju se, kako je rekla roditeljima, mora dugo čekati.

“Da, nažalost je puno inflamirano. Operacija je 2.200 maraka i tu je uključena opšta anestezija i sve postoperativne kontrole”, napisala je majci dr Jovanović.

Rekla je da ne želi svaljivati krivicu ni na koga lično, ali da je tim ljudi bio u sali i oni znaju ko je bio zadužen da se da kisik djevojčici “kojeg nije bilo dovoljno”.

Muris Gadžun je dodao da ne želi da neko nevin strada, ali da onaj “ko je odgovoran kaže šta je uradio djevojčici”. “Šta joj je dao i šta joj je uradio”, upitao je otac.

Muris je poručio kako će tužiti krivca.

“Hoću, gonit ću do kraja. Hoću da saznam šta su uradili od zdravog djeteta. Nikoga neću optužiti jer ne znam šta se desilo. Ali mora postojati krivac. Ona je zdrava bila, na svojim nogama je ušla u ordinaciju. Igrala se sa mnom, ne znam dalje šta se desilo”…