PRELIJEPE VIJESTI: U TIJELU MALENE HANE PAŠANBEGOVIĆ VIŠE NEMA ĆELIJA RAKA

Udruženje Pomozi.ba, koje je sve vrijeme učestvovalo u procesu liječenja djevojčice, jutros je podijelilo ovu sretnu vijest.

Jutro započinjemo divnom viješću iz Turske, u tijelu naše Hanice više nema ćelija raka. Hana Pašanbegović pet puta se borila s karcinomom i nadamo se da je ovaj put malena lavica zauvijek pobijedila ovu opaku bolest. Ona ostaje u Turskoj i nastavlja kemoterapije narednih nekoliko mjeseci – naveli su.
Ranije su iz udruženja naveli da je na liječenje Hane Pašanbegović utrošeno oko 200 hiljada eura, dodajući da je novac nebitan kada je riječ o ovim stvarima.

Hana je rođena u junu 2015. godine, a s nepune dvije godine otkrivene su joj ciste u stomaku. U martu 2017. godine otišla je u Tursku na liječenje. Nakon tri i po mjeseca kemoterapija tumor se smanjio i operacijom je odstranjen.

Iako se činilo da je pobijedila bitku s teškom bolešću, 23 mjeseca kasnije, tačnije u novembru 2019. godine, rak je ponovo napao Hanin organizam. Urađena je nova, treća po redu operacija, a nakon nje i četiri nova ciklusa kemoterapije.

U martu 2020. godine Hanino iscrpljeno tijelo bolest napada još jednom. Utvrđeno je da se radi o istoj vrsti tumora, samo ovaj put na jetri, zbog čega Hana odlazi na četvrtu po redu operaciju, nakon koje prima šest ciklusa kemoterapija i 24 sesije radioterapija.

Početkom godine ljekari su ustanovili da se malenoj Hani ponovo vratio rak, a tada je upućena na hitnu operaciju nakon čega je pokrenuta humanitarna akcija Udruženja Pomozi.ba, kako bi se prikupila sredstva potrebna za liječenje.