U goste Milostivom ide samo onaj koga On počasti i pozove

Visits: 492 Today: 2

NEKOLIKO POČASTI U ALLAHOVOM POZIVU U GOSTE
Odmah nakon što sam iznenada dobila poruku sa obavještenjem da sam od anonimnog donatora dobila poklon hadz, počela sam da dovim za njega i da od Allaha molim da prvo njeg mnogostruko nagradi, a zatim da mi omougući da uzme i on i ja maksimalnu nagradu u tom mubarek putovanju .
Znajući da u goste Milostivom ide samo onaj koga On počasti i pozove, a ja sam tako iznenada pozvana, za mene je to velika počast i odgovor na mnogobrojne dove, posebno u ramazanu .
Ramazanske noći i dane sam provela ispred ekrana online prenosa Meke i u pauzama ibadeta suzama dovila gledajući kabu. To je bilo između mene i Allaha i donator to nije mogao znati !
Prvo sam poželjela da ovim hadžom ja učinim dobročinstvo mom babi koji me inače vijerno prati na skoro svim mojim davetskim putovanjima, ali zbog svoje starosti i raznih bolesti ne bi bio u stanju obaviti hadž.
Dobila sam izuna da mogu obavit za njeg, umjesto za sebe ovaj hadž. Time mi je Allah ukazao počast da učinim dobročinstvo svom roditelju i ispunim mu najveću želju u najodabranijim danima.
U toku boravka u Medini, imala sam puno iznanednih situacija koje su samo odgovor na dovu da me Allah uposli hajrom u ovim danima.
Velika počast koju posebno izdvajam je prilika koju mi ja Allah ukazao na putu Medina-Meka, a to je da držim predavanje Allahovim gostima među kojima je bilo jako puno učenijih od mene i prečih od mene, ali Allah je meni ukazao počast da pored odabranih učenjaka koji su vazili ili učili kur’an, ja održim predavanje pa da učitelj sluša svog učenika.Izdvojila bih profesora Halila Mehanovića čije sam prvo predavanje u životu primjenila.
Bilo je to dok sam bila još tinejdžerka, a odnosilo se na značaj nijeta u životu muslimana.
I eto, profesor je doživio da vidi rezultate svog truda još iz davnih, prijeratnih vremena i još na ovome svijetu.
Ko sam ja, sitna praška da pred ulemom vazi ?
Ona kojoj je Allah sramote pokrio i počastio da ima priliku nešto da kaže Allahovim gostima i time pozove na dobro i upozori na zlo na najblagoslovljenijem putu u najodabranijim danima.
Pita nas Allah koju blagodat Gospodara poričemo, a ja danas odgovaram da nijednu ne poričem.
Nastavile su se nizat te blagodati iz sata u sat i molim Allaha da pomogne i mene i vas jer dobra djela su samo od Njega i samo On uzvisuje i ponižava.
Samo On daje i uskraćuje kako On hoće .Njemu neizmjerna hvala na svemu.
Dovite iskreno i uporno i strpljivo čekajte rezultate vaših dova ma koliko izgledale nemoguće.

Nadja Dizdarevic (page)