Ponos BiH! Hamdo i Muniba su hafizi Kur’ana i dobitnici Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu

Visits: 683 Today: 1

Mubina Suljić Solo i Hamdo Solo su supružnici koji su oduševili javnost svojim dostignućima zbog kojih im je gradonačelnica Sarajeva upriličila prijem u Vijećnici.

“Želim nam ovo jutro svima počne jednom predivnom pričom o dvije mlade duše, zlatne značke Univerziteta u Sarajevu.

Mubina Suljić Solo je najbolja studentica Univerziteta u Sarajevu, završila je Fakultet islamskih nauka sa prosjekom 10,00. Hamdo Solo je zlatna značka Univerziteta, završio je Fakultet islamskih nauka sa prosjekom 9,69.

Mubina i Hamdo upoznali su se na prvoj godini studija, nakon treće godine fakulteta su se vjenčali a potom završili studije sa najboljim ocjenama i dobili najviša priznanja Univerziteta. Mubina je konkurisala za mjesto asistenta na Fakultetu, na katedri za Fikh – oblast islamske jurisprudencije a Hamdo radi honorarno u džamiji na Vratniku.

Ovakvi mladi ljudi su svjetlost našeg grada i domovine, pružimo im svu potrebnu podršku za blistavu budućnost i napredak. Neka ovakve priče budu uzor generacijama koje dolaze”, napisala je Benjamina Karić.

Ono što je Karić izsostavila, a mi s ponosom dodajemo – da su bračni par Solo oboje hafizi Kur’ana Časnog prenosi haberhana