Na svakih 10 minuta rodi se po jedna beba u G4zi

Visits: 450 Today: 1

Ujedinjene nacije su danas saopštile da su hiljade beba rođene u “nevjerovatnim uslovima” u Gazi, otkako je rat izbio, prije više od tri mjeseca.

Portparolka Unicefa Tess Ingram je, po povratku iz nedavne posjete Pojasu Gaze, rekla da je vidjela majke kako nasmrt krvare i medicinsku sestru koja je izvodila carski rez na već preminulim ženama.

Po podacima Unicefa, Agencije UN-a za djecu, gotovo 20.000 beba je rođeno tokom rata koji je započeo 7.oktobra poslije napada Hamasa, na jug Izraela.

U tim napadima je ubijeno blizu 1.200 ljudi, većinom civila i 240 ih je oteto i odvedeno u Gazu. Potom je, u izraelskim udarima iz vazduha, sa mora i kopna u znak odmazde, ubijeno gotovo 25.000 Palestinaca, najviše žena i djece.

Ingram je rekla novinarima u Ženevi, putem videolinka iz Omana, da se svakih deset minuta u užasnom ratu u Gazi rađa jedna beba, prenio je AFP.

Ona je rekla da bi porođaj trebalo da bude vrijeme za slavlje, a u Gazi to znači da je još jedno dijete rođeno u paklu i istakla potrebu za brzom međunarodnom akcijom.

Izraelski mediji navode da nije pomenula jednogodišnjeg Kfira Bibasa, izraelskog dječaka koji je još uvijek u zatočeništvu u Gazi, niti “jedno drugo dijete” koje su oteli pripadnici Hamasa piše N1