Otvoren mesdžid u Herceg Novom

Visits: 365 Today: 2

Prije neko dana je u mjestu Kumbor otvoren mesdžid, čija je gradnja započeta 2019. godine.

Na svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Mešihata IZ, direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama, lokalne samouprave, Mitropolije i brojne džematlije.

Ispred NVO “Horizonti”, koja je u saradnji sa organizacijom Rahma al Alemijje iz Kuvajta obezbijedila sredstva za izgradnju mesdžida obratio se Eyad Almafalha. On se zahvalio donatoru i lokalnoj samoupravi koja je izašla u susret zahtjevima Islamske Zajednice u pogledu izgradnje mesdžida.

“Vjerujemo da će ovaj objekat predstavljatio svetionik dobrote i dobročinstva i za sve ljude, i da će biti promicatelj univerzalnih vrijednosti u Herceg Novom i u državi Crnoj Gori”, poručio je Velid Halid el Yasin ispred organizacije Rahma al Alemija.

Enis ef. Burdžović, pomoćnik reisa IZ je kazao “da je značaj ovog objekta što je ovo prvi mesdžid na potezu od granice Hrvatske i Crne Gore prema Crnoj Gori. Ovim mesdžidom je i obogaćena ponuda Herceg Novog prema turistima islamske vjeroispovjesti.”

“Ovaj objekat će oplemeniti naš grad i ovo je nastavak dobre saradnje sa IZ u Crnoj Gori”, rekao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Mesdžid se nalazi na glavnoj magistrali na ulazu u Herceg Novi. Sagrađen je na 500 m2 i posjeduje molitveni prostor za muškarce i za žene, dvije abdesthane, učionicu, stan za imama, kancelarije, parking prostor i biblioteku.

WhatsApp Image 2023 09 30 at 20.43.24 Radio televizija Rožaje

radiorozaje.me