Jedna je žena čovjeka voljela srcem svim…

Visits: 2472 Today: 1

Jedna je žena čovjeka voljela srcem svim…
Toliko ga je voljela da je više od decenije brinula za njega, noseći ga, ionako krhka, na svojim rukama, čuvajući njegov imetak, čast, brinući za njihovu djecu i bolesnog mu babu.
Mahira je bila prije 3 godine postala moja poslovna partnerica, ali koliko god smo pokušavale da uskladimo njene obaveze sa biznisom, ona nije stizala nikako, jer svakog trena bila je u nekoj trci, te morala biti potpuno posvećena mužu i porodici.
Jednog dana mi je napisala da ide na operaciju, jer velik teret je bio prouzrokovao tu dijagnozu.
Nakon smrti njenog voljenog muža, (Allah mu Džennet darovao), i dalje je čuvala spomen na njega, uz ljubav i poštovanje, a onda, nakon dugo vremena, odlučila dozvoliti da sada neko malo brine i za nju. Da bude nježna žena, ranjiva, sanjiva i da ponovo voli, jer joj je Milostivi poslao na put osobu za to.
Zato, draga Fejsbuk mahalo, nemate nikakvog prava da jednu jedinu negativnu riječ napišete, prvo jer vas se uopšte ne tiče i ne treba ticati, drugo što je Gospodar dozvolio, On joj odobrenje dao, On ju je obradovao i srce joj utoplio, a treće: Ne pametuj o nečemu što nisi deverao, a i ako jesi, opet ne znaš kakve su okolnosti, poteškoće i tereti kod onog drugog i kako bi se u istoj toj situaciji ponašao! Jedno je pametovanje šta bismo i kako mi radili i kako se ponašali i tu smo uvijek pozitivci, drugo je istinska stvarnost i kad nas nešto zaista zadesi.
Dok sjediš u toplom domu sa mužem koji je danas iscijepao drva, pa ih unio, popio kafu sa tobom i odveo djecu na trening, nemaš pravo nijednoj jedinoj ženi zamjeriti što isto to želi, a kamoli onoj koja je pokazala insanluk i odanost u svakom smislu i pogledu!
I ne lažite da je iskoristila bolest svog muža za popularnost, ona nije tražila medije, mediji su tražili nju, nakon poklon Umre i nakon što su poslušali njihovu životnu priču!
Ona je samo iskoristila priliku da pokuša inspirisati, nadahnuti, motivisati i širiti dobro kroz sve to.
I uspjela je u tome, itekako! ♥️
A sad, lavice, nastavi putevima dobra koja si tako divno popločala do sad, neka vas Milostivi vodi i dalje milošću Svojom i budi nam sretna zauvijek, sa svojim najmilijima!
I mi smo neopisivo sretni zbog tvoje sreće.

Amila Amir Žužić