Oglasila se Elma povodom današnje ekshumacije Muamera: ”Preteško je ”

Visits: 4282 Today: 1

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga rahmetli muftije Muamera Zukorlića, u razgovoru za Alo! je rekla da je obaveštena da će danas biti obavljena ekshumacija i obdukcija i poručila da će to biti jako težak trenutak i za nju i njenu decu.

O tome su me obavestili moji advokati iz Beograda, iako nam je i porodica, takođe, prenela tu informaciju. Konačno ćemo imati priliku da dođemo do istine i da se nekim sumnjama stane na kraj. Za mene i moju decu to je zaista jedan težak trenutak, ali sama činjenica da će nas to dovesti do istine nas ipak, negde, raduje – rekla je ona.

Elma Elfić Zukorlić se nakon muftijine smrti retko pojavljivala u medijima iz, kako nam je kazala, poštovanja prema svom rahmetli suprugu i celoj njegovoj porodici.

Na pitanje kako je, ona je odgovorila da se trudi da bude dobro.

– Posle muftijine smrti svoje unutarnje stanje zaista ne bih znala rečima da opišem. Borba je možda najadekvatnija reč. I meni i deci je jako teško. Posle takve zaštite, podrške i ljubavi koju u javnosti za života nije krio, ostati bez svega toga je zaista teško – kazala nam je Elma.

Podsetimo, Usame Zukorlić je u aprilu na hitno sazvanoj konferenciji za medije rekao da su iz dve nezavisne laboratorije dobili nalaze koji ukazuju da je njegov otac, muftija Muamer Zukorlić, otrovan.

– Jedna je pokazala da se radi o teškim metalima, a druga da se radi o hrani. Zahtevamo istragu, da se detaljno otkrije uzrok smrti našeg oca i lidera – poručio je tada on.

sandzakdanas.rs