OBAVEZNO PROČITAJTE: Ne dozvolite da i vaše dijete ostane bez vida zbog ovog

Visits: 865 Today: 1

OBAVEZNO PROČITAJTE: Ne dozvolite da i vaše dijete ostane bez vida zbog ovog

Jedan dječak je izgubio vid zbog OVE IGRAČKE koju možda i vi imate u kući!

Ovo je upozorenje za roditelje širom Svijeta.

Upozorenje glasi ovako: et laser pokazivači nisu igračke. Kako prenosi australijski ABC, jedan tinejdžer iz Tasmanije izgubio je 75 odsto vida igrajući se baš sa ovom napravom. Oční ljekari širom svijeta upozoravaju roditelje da postoji opasnost kada se laser pokazivač uperi u BEC

Laseri stetni za oci i vid

posto se igrao sa popularno nazvanim “laserom”, 14-ogodišnji djecak je trajno oštetio svoj vid i otišao kod očnog doktora Bena Armitaža.

Armitaž je za ABC rekao da je dječak svjetlio ka svojim očima laserkim pokazivačem u kratkom vremenu, pa je tako izgubio 75 odsto vida – u oba oka!

Zadnji dio njegovih očiju imao je laserske opekotine, što znači da je uspjeo da sagori zjenicu koja se dotle proteže.

Iako tinejdžer nije osjetio bol u momentu incidenta, njegov vid je oštećen istog trenutka. Oční doktor Armitaž je objasnio kako je najviše oštećen centralni dio oka, i da se ne može ispraviti ni naočarima.

Studija Centra za radiološko zdravlje američké FDA (Administracije za hranu i ljekove) pokazala je kako laser pokazivači jacine 5 mW mogu oštetiti oko, dok za jedan koji imaju jačinu između 3 i 5 mW nema prijavljenih slučajeva povreda.

Podijelite ovo i upozorite roditelje koje poznajete na ovu neočekivanu opasnost koja ne boli, ali ostavlja bez vida.

narodnamedicina.info

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!