NIJAZ NANIĆ: DOBILI SMO DOKUMENT KOJI PAKUZUJE KAKO SU DANAŠNJI KADROVI SDA – “DJECA SDA” TOKOM RATA IZDAVALI HRABRE BORCE 5. KORUPSA.

Visits: 412 Today: 3

Nijaz Nanić, brat heroja odbrane Bosne i Hercegovine Izeta Nanića, oglasio se na Facebook-u gdje je objavio povjernjim dokument koji je nastavo 10.6.1995. godine kada su određene osobe izdale 5. korpus Armije BiH. Sam Nijaz, Izetov brat potvrdio je autentičnost dopisa.

Dobili smo dokument koji pakuzuje kako su današnji kadrovi SDA – “Djeca SDA” tokom rata izdavali hrabre borce 5. Korupsa.
Esad Bašagić kandidat sa liste SDA! Treba li nama jedinstvo ili čistka?
Treba nam i jedno i drugo. Ali prvo čistka pa onda jedinstvo.
Datum na ovom dokumentu se poklama sa datumima koje rahmetli Izet navodi u svom dnevniku i kada naslućuje izdaju od pojedinih visokih oficira 5. Korpusa.

Hvala ljudima koji dostaviše ovaj dokumet.
Sa istinom idemo dalje…. Do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine!

“… Jer znam da sam se sa njima sigurno osjećala onda kad je svuda ono nas vladala nesigurnost. Sigurno su uvijek bili dio našeg naroda i sigurno da im vjerujem, jer sigurno su izbor s kojim se ne griješi. Mi smo djeca SDA, a to je sigurno da izdati nećemo”, napisala je između ostalog.

“Drugo, u svome postu si navela nekoliko konstatacija koje se odnose na gospodu koju reklamiraš. Istina je da su gospoda Zajimović i Mandara, koje predstavljaš kao raju iz vremena agresije, period agresije na BiH proveli radeći na radio Kakanj.

Treće, svoj post si završila rečenicom “Mi smo djeca SDA” Dakle, djeca SDA koja u vremenu agresije nisu bili pripadnici Armije BiH, a nakon agresije su uzeli aktivno učešće u javnim poduzećima i institucijama države. Karijera sigurna.

Četvrto, postavljam ti pitanje: Znaš li gdje su djeca rahmetli Izeta Nanića, heroja oslobodilačkog rata. Ja znam: Dva sina koja je imao napustili su BiH, jer ovo je zemlja isključivo za one koji za sebe kažu ‘Mi smo djeca SDA, a to je SIGURNO da izdati nećemo’”, zaključio je.

crna-hronika