Kovačević zatražio zaštitu imovine pekara Manja u Sarajevu i “usput” negirao genocid u Srebrenici

Visits: 644 Today: 1

Radovan Kovačević, SNSD-ov delegat u Domu naroda PS BiH i predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH, zatražio je reakciju MUP-a Kantona Sarajevo i ostalih policijskih agencija na nivou FBiH povodom napada na imovinu pekara Manja u Sarajevu.

Kovačević je komentar vlasnika pekara Manja Saše Triviće okarakterisao kao nesmotren, usputno negirajući genocid u Srebrenici s obzirom da je kazao Trivić “nije imao namjeru da veliča bilo koji ratni zločin”.

– Kao predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH osuđujem napade na imovinu pekara Manja u Sarajevu i od policijskih agencija Kantona Sarajevo i Federacije BiH tražim da pod hitno zaštite imovinu i radnike, kao i da pronađu i sankcionišu odgovorne.

Istina je da je vlasnik pomenutih pekara na društvenim mrežama napisao jedan nesmotren komentar, ali je isto tako potpuno jasno da nije imao nikakvu namjeru da bilo koga uvrijedi ili pogotovu da veliča bilo koji ratni zločin. Bitno je i da je Trivić priznao grešku i uputio iskreno izvinjenje, napisao je Kovačević..prenosi saff.ba