Zašto sutimo?!

Visits: 477 Today: 2

Zašto sutimo?!
Djevojčica iz Kaknja je imala problem sa spuštenim kapkom. Odlazi u Kantonalnu bolnicu Zenica da bi operativnim zahvatom riješila taj problem.
Nakon godinu dana rana ne zarasta. Roditelji se sa svojim djetetom upućuju ponovo u Kantonalnu bolnicu Zenica. Doktorica im govori da je kod njih prevelika gužva i da trebaju taj zahvat odraditi privatno za cijenu od 2000KM.
Dobili su adresu i rečeno im je da se radi o jednostavnom operativnom zahvatu koji će biti odrađen u iznajmljenoj operacionoj sali.
Šta se dešava?
Ta iznajmljena operaciona sala je zapravo stomatološka ordinacija, a anesteziolog je dr. Suad Rožajac. Usljed pogrešnih “kalkulacija”, djevojčica pada u komu i biva prebačena na KCUS.
Dr. Suad je bio tu samo iz jednog razloga. Brzog novca. Nije imao nikakav interes za djevojčicu i njeno stanje. Medicinsko osoblje Kantonalne bolnice Zenica treba se, zajedno sa doktorom Suadom teretiti za pokušaj ubistva.
Mediji koji šute samo zato jer ovo se nije desilo na KCUSu, trebaju staviti prst na čelo i zapitati se da li ova tišina vrijedi par sponzorisanih postova. Ovo može biti i njihovo dijete.
Zašto nema protesta za djevojčicu? Da li nam je bitan tuđi život ili samo naš i naše djece?! Prenosi: Riječi Duše