Kome smetaju djeca?

Visits: 562 Today: 1

U ovom čudnom vaktu masovnog komfora i blagostanja, makar u zapadnom svijetu, među najomraženijim temama su rađanje i odgoj djece. U društvu koje tri do pet puta više baci hrane nego što je koristi, skoro najudarniji razlog vampirskog stava prema djeci je strah od gladi. Nedavna studija u Njemačkoj na ovu temu, po kojoj, u prosjeku, jedna Njemica rodi 1,3 bebe za svoga života, je pokazala da u Njemačkoj, kao i drugdje u Evropi uostalom, vlada nekoliko, ljudskom umu oprečnih i naopakih, “razloga”, zbog kojih je stopa mortaliteta izjednačena ili je čak veća od broja novorođenčadi.
Na prvom mjestu su svakako lični i kolektivni egoizam i narcisoidnost koji se ovdje ušuškavaju u pojmove “strah od gladi” i “skupoća”. Iako se Crkva na sve moguće načine borila “za djecu u okviru kršćanskog braka”, ipak je već zadnje dvije decenije potpuno “normalno” da nevjenčani parovi imaju djecu, ali je skoro ugašena želja za bebama jer “beba” i “dijete” ograničavaju vlastitu slobodu, zahtjevaju puno pažnje, emocija i ljubavi i još, k tome, skupo koštaju! Tako – po njihovom – jedno dijete, od rođenja do punoljetnosti komotno “proždere” jednog Mercedesa “S – klase”, sprečava užitke mladosti i uživanja u životu, provode, diskoteke, godišnje odmore, putovanja itd.Život na ovome svijetu nije ništa drugo do zabava i igra, a samo onaj svijet je – život, kad bi samo oni znali! (Al Ankebut 64)Zanimanje žene u javnom i u svakodnevnom životu, njena želja za “samostalnošću” i “ravnopravnošću” – emancipacija – sve ovo je potislo njenu ulogu i želju da bude majka i žena onako kako ju je “kodirao” njen Stvoritelj.Reci: “Dođite da vam kažem šta vam Gospodar vaš propisuje: da Njemu nikoga ravnim ne smatrate, da roditeljima dobro činite, da djecu svoju, zbog neimaštine, ne ubijate – Mi i vas i njih hranimo – ne približujte se nevaljalštinama, bile javne ili tajne; ne ubijajte onog koga je Allah zabranio ubiti, osim kada to pravda zahtijeva – eto, to vam On preporučuje da biste razmislili! /Al -An’am 151/i oni koji govore: “Gospodaru naš, podari nam u ženama našim i djeci našoj radost i učini da se čestiti na nas ugledaju!” /Al Furqan 74/Naredi čeljadi svojoj da molitvu obavljaju i istraj u tome! Mi ne tražimo od tebe da se sam hraniš, Mi ćemo te hraniti! A samo one koji se budu Allaha bojali i grijeha klonili čeka lijep svršetak. /Tâhâ 132/

Na drugom mjestu, ili slijedeći razlog je uzimanje strasti za boga, razvrat i sexualno naslađivanje sa velikim ili sa što većim brojem partnera, bez lične odgovornosti. U svrhu ovog su krajem pedesetih godina prošlog stoljeća izumljene i antibaby pile ili samo “pile”, kako bi, u prvoj liniji, mogao svako sa svakim općiti, sa skoro stopostotnom vjerovatnoćom da iz “zabave” i “uživanja” neće postati roditeljska obaveza.Reci ti Meni ko će uputiti onoga koji je strast svoju za boga svoga uzeo, onoga koga je Allah, znajući ga, u zabludi ostavio i sluh njegov i srce njegovo zapečatio, a pred oči njegove koprenu stavio? Ko će mu, ako neće Allah, na Pravi put ukazati? Zašto se ne urazumite?
(Jathiyah 23) Jedno od skrivenih štetnih djelovanja ovog nemorala i “pila” je masovna neplodnost žena i sterilnost muškaraca kao i rađanje zakržljale djece. I što dalje od bluda, jer to je razvrat, kako je to ružan put! (Al Isra 32)Kad hoćemo jedan grad uništiti, onima koji su u njemu na raskoš navikli prepustimo da se razvratu odaju i da tako zasluže kaznu, pa ga onda do temelja razrušimo. (Al Isra 16)

Ne zna se, šta je pogubnije i strašnije, gore navedene činjenice ili krajnjosti najmodernijeg doba pod nazivom “iznajmljena mati” ili “iznajmljen otac”. U oba slučaja se koristi, izvan “partnerstva” i braka neko treći za oplodnju ili za primanje i iznošenje ploda. Često i zbog samozaljubljenosti i razmaženosti. Trudnoća i rađanje bebe prirodnim putem (ako ne postoje opravdani uslovi za “carski rez”) doprinosi jačoj emotivnoj vezi između majke i djeteta (koja mu je najvažnija u životu , ako ništa, onda svakako prvih nekoliko godina), sa rađanjem djeteta rađa se i posebna dimenzija ljubavi a isto tako, otvara se i zatvara ciklus “zdrave” trudnoće “Bogom datim putem”, da bi žena ostala u fizičkom i duhovnom stanju da ponovo postane majka. (Rađanje djece “prirodnim putem” ubija, čupa i trga eventualno nastanjene “ljubavne džine” u maternici majke, koji između ostalog , izazivaju rak maternice pa i rak dojki kod žene ako nikad ne doje dijete, a Allah swt najbolje zna!)
Zbog nedostatka djece i supružnika koji su spremni imati djecu, pribjeglo se najmodernijem silovanju zdrave pameti, izglasavanjem zakona, po kojem homoseksualni parovi i lezbejke mogu “usvojiti” djecu iz siromašnih familija i pružiti im “roditeljsku ljubav i brigu”. Kakve li nebuloze XXI vijeka. Ovakvi su potopljeni i spaljeni prije 5.000 godina i po Kur’anu, i po Bibliji i po Tori.I Luta – kad reče narodu svome: “Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio?Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!”
/Al A’raaf 80-81/Robovanje strastima i želja za vječnim uživanjem je na drugoj strani, muškarcima sa neugasivim apetitim ali sa skučenim mogućnostima, iznjedrila Viagru, sredstvo za one, koji misle da neće umrijeti i da su stvoreni samo da dokazuju svoju muškost a ne da budu “muškarci” – zaštitnici i čuvari vrste, pa malo – malo, čujemo ili čitamo kako je neki osamdesetgodišnjak crk’o u ćenifi spuštenih gaća, gore nego životinja.

Šta očekivati od društva koje ne priznaje Boga već dozvoljava i radi skoro sve što je oprečno poimanju vjere u Boga: trpa i ždere, iz strasti i sopstvene požude, sve što mu se nađe na putu. Kanibalstvo je zabranjeno a sve drugo dozvoljeno – ovo je životinjski nagon proždrljivosti.… a oni koji ne vjeruju – koji se naslađuju i žderu kao što stoka ždere – njihovo će prebivalište vatra biti! (Muhammed 12)O sinovi Ademovi, lijepo se obucite kad hoćete molitvu obaviti! I jedite i pijte, samo ne pretjerujte; On ne voli one koji pretjeruju. (Al A’raaf 16)Islam je roditelje uzdigao na nivo vrijednosti, poštovanja i preko njih se “ulazi” i Džennet!
Islam je djecu uzdigao na nivo vrijednosti i na stepen da roditelji preko njih dobiju Džennet.
Allah swt je dao ženi najčasniju ulogu koju je ikad mogla imati: ona rađa i odgaja Poslanika, imama, hafiza, advokata, doktora, ona rađa i muško i žensko! Islam ju je obukao kao princezu u lijepo, dugo i široko. Moderno društvo ju je razgolitilo i skinulo na stub srama i ucinilo da se ona ne voli već da se posjeduje i iskorišćava.Molim Allaha, azze we dželle, da nas učvrsti i pomogne na putu Istine i neka je Njemu hvala i salavat na Muhammeda Mustafu saws, njegov rod i njegove ashabe i na sve vjernike do Dana Sudnjega. Amin!

Autor: Fuad A. Seferagić … Akos.bA