KOLONA VOZILA S TROBOJKAMA I PJESMOM “NE VOLIM TE ALIJA” PRODEFILOVALA KROZ DOBOJ

Visits: 619 Today: 2

Kolona vozila sa zastavama Republike Srpske u četvrtak je prodefilovala ulicama Doboja, a sa ozvučenja jednog od vozila odjekivali su stihovi pjesme “Ne volim te Alija”.

Uoči jednog od najvećih blagdana kod pravoslavaca – Božića, kolona više od deset vozila u četvrtak je prodefilovala ulicama Doboja sa zastavama Republike Srpske i drugim obilježjima, a sa ozvučenja namontiranog na jedno od vozila u koloni odjekivali su stihovi pjesme “Ne volim te Alija zato što si balija”.

Kolona je prodefilovala magistralnom cestom u Doboju uoči Badnje večeri i Božića kojeg pravoslavni vjernici obilježavaju danas. U osvrtu na današnja zbivanja mještani Doboja su kazali kako se radilo o “divljanju”.Badnji dan, koji se obilježava uoči Božića opisuje se kao i kao praznik ljubavi i pomirenja. Dok vjerski službenici pravoslavne vjeroispovijesti šalju poruke mira i zajedništva u Badnjem danu i Božiću, njihovi sljedbenici danas su unijeli nemir svojim sugrađanima koji su današnji defile vozila povezali sa proslavom velikog blagdana.

Video pogledajte OVDJE PIŠE KLIX