Kad se hoće sve se može: Majka tri sina Emina Subašić iz Vukovija dnevno napravi i do 30 kutija krofnica

Visits: 3550 Today: 1

Kućiti se, kako kažu naši stariji, nije lahko. Zbog toga mnogi parovi u našoj zemlji da bi obezbijedili krov nad glavom odlučuju se za nimalo jednostavnu soluciju a to je odlazak jednog partnera najčešće muškarca u inostranstvo na rad. To nije nimalo lahka odluka ni za muža koji odlazi od svoje porodice i najčešće suprugu i djecu viđa jednom mjesečno, tako ni za ženu koja ostaje sama sa djecom. Međutim, ono što daje snagu da se takve prepreke uspiješno prevaziđu jeste cilj kojeg su sebi postavili. Takvu priču imaju i naši sugrađani Subašići. Eminin suprug radi u Njemačkoj, a Emina svojim trudom, radom i zalaganjem dokazuje onu dosta puta izgovorenu da žena može mnogo toga. Emina je zaposlena, majka tri sina. Pored posla pomaže svom osmogodišnjem sinu oko domaćih zadataka, petogodišnje blizance redovno vodi logopedu i na dan napravi oko 30 kutija krofnica. Iako ima redovnu platu, želja joj je da doprinese kućnom budžetu. Kroz smijeh naša sagovornica kaže da joj na poslu govore da od marke pravi dvije.

“Prošle sam godine pravila ukrasne kutije od krep papira, sad su na red došle krofne. Hvala Bogu potražnja za tim je velika, mame pretežno poručuju djeci za rođendan da se slavljenici i drugari zaslade. Hvala Bogu uz dobru volju sve se stigne. Uvijek sam se trudila da pored posla imam još nešto da radim. Živim blizu roditelja, otac mi je invalid pa sam često i kod njih, pomaže, vozim doktoru kad treba. Ali kako rekoh, stignem sve i ne žalim se” kaže Emina za portal NEON Televizije.

Osim navedenog naša sagovornica kojoj ništa nije teško bavi se i kataloškom prodajom. Fokus su joj svakako krofnice kojima se u posljednje vrijeme posvetila a da joj dobro ide govore i pozitivni komentari na njene objave.

Vrijedna mama tri sina kaže da joj je želja da svojoj djeci da primjer kako se u životu treba boriti i raditi kako bi ostvarili svoje želje. Želi im biti pozitivan primjer i djelima naučiti ono što im govori. Porodica joj je vjetar u leđa i motiv da zbog njihovih osmijeha uradi mnogo toga, pa i ono što je mislila da ne može.

Ukoliko želite dragu osobu obradovati poklonom, Emina će to rado uraditi za vas. Nerijetko, na taj način izmami osmijeh na lice sugrađankama koje dobiju poklon od njima dragih osoba koje su fizički daleko.

ntv.ba