ISLAMSKA ZAJEDNICA: NAĆI ĆEMO NAČIN DA REFUNDIRAMO DIO NOVCA, AKO PUTNIK BUDE POZITIVAN

Visits: 766 Today: 2

Posljednja odluka Islamske zajednice u BiH da se uplata od 12.000 KM za hadž ne vraća u slučaju pozitivnog PCR testa, našla se na udaru javnosti, jer se oduzimanjem novca u slučaju pozitivnog PCR testa krše odredbe Zakona o obligacionim odnosima, u dijelu koji se odnosi na sticanje bez osnova odnosno bogaćenje na teret drugog.

Da su takvu odluku donijeli, potvrđuje i njihova objava na stranici hadziumra.ba, na kojoj, između ostalog piše “Ured za hadž i umru ne preuzima bilo kakvu materijalnu obavezu povrata novčanih sredstava u slučaju pozitivnog rezultata PCR testa”.

Kako posljednje informacije govore, odlučili su ispraviti svoju odluku, te kako kažu, pokušati vratiti dio novca koji je uplaćen.

To su danas za Klix potvrdio rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Dževad Hadžić.

“Ako neko odustane, mi nemamo mogućnost povrata od onih kojima smo platili, nama to niko neće vratiti. Mi ćemo naći načina, ako neko bude pozitivan, da ljudima pomognemo. Naći ćemo način, kao Islamska zajednica, da ljudima refundiramo ili da vratimo većinu troškova”, rekao je Hadžić.

crna-hronika