(FOTO+VIDEO) ČELIĆ POD VODOM: PUTEVI I MOSTOVI BLOKIRANI, UGROŽENO 100 OBJEKATA

Visits: 544 Today: 2

Obilne kišne padavine u kasnim poslijepodnevnim satima dovele su do izlijevanja lokalnih rijeka zbog čega se veći dio Čelića trenutno nalazi pod vodom. Putna komunukacija je prekinuta, a ugroženo je okvirno 100 objekata, potvrđeno je za Klix.ba.

Općinu Čelić u kasnim poslijepodnevnim satima zadesilo je alarmantno stanje usljed obilnih kišnih padavina koje su dovele do izlijevanja lokalnih rijeka.Trenutno je veći dio općine pod vodom, poplavljeni su brojni objekti i automobili, putna komunikacija je prekinuta, a nadležne ekipe se nalaze na terenu.

“Prema trenutno dostupnim informacijama ugroženo je okvirno 100 objekata koji se nalaze u pet ili šest naselja. Također, oboreno je i nekoliko štala, a voda je odnijela i jedan automobil. Odmah smo angažovali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi”, kazao je za Klix.ba načelnik Čelića Admir Hrustanović.

Nažalost, izvjesno je da se pred mještanima Čelića nalazi besana noć, a prema prvim dostupnim informacijama nastala je velika materijalna šteta. Njen iznos decidno će biti poznat naknadno.

Zbog novonastale situacije zakazana je i sjednica lokalnog kriznog štaba, za vrijeme koje će biti detaljno analizirana situacija, uz eventualno donošenje adekvatnih mjera.

Čelić je naseljeno mjesto i središte je istoimene općine u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine, a od Tuzle je udaljen okvirno 40 kilometara. Sastavni je dio Tuzlanskog kantona,a graniči s Srebrenikom, Tuzlom, Loparama i Brčko distriktom.

Ova općina posebno je prepoznata po uzgoju voća i povrća, a zbog geografskog položaja najviše se ističu jagode, čiji je kvalitet prepoznat širom Evrope.

Video pogledajte OVDJE prenosi crna-hronika