EFENDIJA SAMIR PLOJOVIĆ SNIMIO VIDEO O KLADIONICAMA: “TROŠITI IMETAK U KLADIONICA JE ZABRANJENO”

Visits: 628 Today: 39

Islam je najstrožije zabranio kockanje i igre na sreću. Efendija i profesor iz Novog Pazara na TikToku snima edukativne video klipove za omladinu. Ovog puta snimao je o igrama na sreću.

“Kada bi reklame za igre na sreću bile iskrene prikazivale bi tugu, nemoć, nemoć da se otrgne poroku i grijehu, patnju u porodicama i dugo kajanje. Zbog toga kaže Uzvišeni: O vjernici zaista su alkohol i kocka i kipovi i strelice za gatanje odvratne i stvari šejtano djelo pa se toga klonite da biste uspjeli.

Uporedio je Uzvišeni kocku sa ovim velikim grijesima sa kipovima, alkoholom i strelicama za gatanje i kaže da su to odvratne stari i djelo onoga koji nam nikako ne želi dobro i koji želi da propadnemo pa se klonimo toga.

Trošiti imetak u kladionica je zabranjeno. Zarađivati imetak u kladionicama je zabranjeno. Kocka je zabranjena i u najmanjim procentima i stvarima jer je to samo otvaranje vrata ka velikoj patnji koje razara pojedince i koje razara društvo” – izjavio je profesor Samir efendija Plojović piše Crna-Hronika.

Video pogledajte OVDJE