Budi zadovoljan Allahovom odredbom pa ce i Allah tobom biti zadovoljan i grijehe ti oprostiti

Visits: 466 Today: 2

Budi zadovoljan Allahovom odredbom pa ce i Allah tobom biti zadovoljan i grijehe ti oprostiti

Poslanik sallallahu alejhi we sellem je rekao “Grijesi sa bolesnika spadaju kao lišće sa stabla”, svi smo svjedoci toga, a nas Poslanik nije govorio po svome hiru.
Danas nasi brat i sestra u vjeri, Esad Ahmis i Mahira su otisli na Umru. Allah ih je pozvao sebi u goste, da ih napoji sa Zemzem izvora, da im dusu razgali i da im dove primi. Da im olaksa dunjaluk i da ih za najljepsi Ahiret pripremi.
Jedne prilike nas uvazeni sejh Jasmin Duric je rekao “Nije svako ko je otisao na Umru pozvan od Allaha, jer ima i nepozvanih gostiju, koji dodju i odu. Ali svaki gost pozvan od Allaha mora doci zijaretit Kabu, obaviti Umru. Takvom je dova kabul, i takvom su grijesi oprosteni inshallah.”
Nasi Esad i Mahira su pozvani od Gospodara, i nama preostaje samo da kazemo Mashallah, i da molimo Allaha da nas se sjete u dovama pa da i mi budemo od onih koje ce Uzviseni Allah pozvati.
Dragi brate Esade, i cijenjena sestro Mahira, molimo Allaha da vam ibadete primi, da vam da energije za sto vise ibadeta i da vas obogati imanom. Esed Mahira Ahmiš
Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.
Vasa braca i sestre sa Facebook Grupe Islam Moja Vjera