Belmin – prvi Bošnjak koji je završio fakultet informacijskih tehnologija u Medini

Visits: 760 Today: 2

Zavidovićanin Belmin Muharemović prvi Bošnjak koji je završio fakultet informacijskih tehnologija u Medini.
” Prvi inžinjer informacijskih tehnologija iz redova Bošnjaka iz grada Allahova Poslanika, sallallahu alejhi we sellem.
Belmin Muharemović rođen je 1995. godine u Zenici, a odrastao je u Zavidovićima. Belmin je još od tinejdžerskih dana počeo gajiti ljubav prema vjeri i lijepom islamskom ponašanju. U vrijeme srednje škole počeo je maštati o Medini i taj san mu se poslije i ostvario.
Srednju školu je završio u Zavidovićima, smjer elektrotehnike, a kasnije će i u Medini studirati nauke srodne tome. Bio je među prvim Bošnjacima na Islamskom univerzitetu u Medini koji nije upisao islamske nauke, po ustaljenom šablonu. Danas je prvi Bošnjak koji je završio Fakultet informacijskih tehnologija na medinskom univerzitetu.
Tokom školovanja uvijek je bio odličan, od Instituta za učenje arapskog jezika, preko pripremne godine za fakultet, pa do samog fakulteta i diplomskog projekta.
Njegov završni projekat je bio napraviti Jedinstvenu platformu za sve aplikacije koje su vezane za Poslanikovu džamiju. Rad je ocijenjen odličnom ocjenom i predložen je od strane stručne komisije za distribuciju.
Još jedna od zanimljivosti vezanih za Belmina je njegov hizmet i pomaganje bosanskim hadžijama i mu’temirima. Na tom polju nije žalio truda i vremena. Zadnjih godina studija je bio koordinator studenta pri pomoći Rijasetu IZ i Uredu za hadž i umru. Uspješno je vodio i koordinirao rad studenata i uvijek je pokazivao kolegijalnost sa svima.
Aktivan je bio kao član šure u Udruženju studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta i doprinio njegovom radu.
Pored svih obaveza , realizovao je jedan fantasticni projekat , serijal na YouTube pod nazivom “ Upoznaj Medinu “ , gdje možete da se upoznate sa najznačajnijim znamenitostima Medine.
Oženjen je suprugom Sumejom i imaju jednog sina.
Čestitke njemu i njegovoj porodici uz dovu Milostivom Allahu da ukabuli njihov trud i nastave nizati uspjehe i pozitivne priče u zadovoljstvu Uzvišenog.”

Zdici.info