Arijana Memić, sestra Dženana Memića: Danas smo čuli da mi nemamo tu majicu Alise Mutap, a ja sam svjedok da je ona postojala i da je s takvom otišla svojoj kući!

Visits: 1764 Today: 1

Pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine danas je održano ročište u ponovljenom postupku koji se vodi protiv “Zijada Mutapa i drugih”, a koji se vezuje za slučaj Dženana Memića. Danas je svoje završne riječi iznijelo Tužilaštvo BiH.

Nakon ročišta medijima se obratio otac Dženana Memića, Muriz Memić, kao i njegova sestra Arijana Memić, koja je naglasila kako njihova porodica ostaje pri svojim ranijim završnim riječima.

Javnost nam je svjedok

“Ono što govorimo od samoga početka, to govorimo i danas. Svjedok nam je javnost da nikada ništa nismo promijenili. Inače, u slučajevima su važni dokazi koji se nađu pred sudom, ali naš slučaj je anomalija pa je važno i ono što nije prisutno kao dokaz za radnje koje su urađene ili koje su propuštene da se urade. Danas smo čuli da mi nemamo tu majicu Alise Mutap, a ja sam svjedok da je ona postojala i da je s takvom otišla svojoj kući. To su vidjeli i naši rođaci, kao i svi koji su prisustvovali kada je ona napuštala bolnicu. Nema mnogih dokaza, službenih zabilješki, mogo toga je urađeno mimo zakona i pravilnika…”, ponovila je Memić.

Ne gubimo nadu

Očekuje kako će ‘niz odbijanja odgovornosti’ biti prekinut. Ponavlja i kako porodica neće izgubiti nadu, osvrčući se na riječi sudije Branka Perića prilikom izricanja oslobađajuće presude.

“Da smo izgubili nadu prve godine, danas ovih pet optuženih ne bi sjedilo tu, ne bismo imali pokrenute istrage, ne bismo imali dvije presude kantonalnog suda, presudu Vrhovnog suda… Svaki normalan čovjek ne može gledati na ovaj slučaj bez emocije. Ali razumijem i da emocije ne shvata neko ko ih nema”, rekla je, pri tom osvrnuvši se i na završne riječi advokata Kadrije Kolića, koji je spočitao tužiocima da se vode emocijama, a ne činjenicama.

N1