BUŽIM SE S ABDESTOM SPOMINJE!

Visits: 502 Today: 1

BUŽIM SE S ABDESTOM SPOMINJE!
Čitam ove FGR portale, koji prodaju vjeru za večeru, brata za tuđina, istinu za šaku vlastite koristi, kako pokušavaju da demnoniziraju viteški, herojski, šehidski Bužim, i to samo iz razloga što je Bošnjacima zasmetalo da tamo gdje nema onih koji obilježavaju rođenje Isusa, se čestita blagdan.
Ti isti portali ne čestitaju Dan Armije R BiH, nikad nisu spomenuli dan pogibije heroja oslobidilačkog rata, ali su zato prvi kad treba bljuvati vatru na dostojanstvo Bošnjaka.
Za sve vas „kosmopolite, pacifiste, ljude dobre volje, one koji njeguju kulturu različitosti“ Bužim i narod Bužima su visine koje nikad dosegnuti nećete moći.
Kako vas nije stid onih skoro pet stotina šehida, koji su dali svoje živote za opstanak Bosne, da Bužim spominjete ikako osim s dubokim poštovanjem. Pričati o Bužimu se može i treba samo pod abdestom, ali šta vi znate šta je abdest i šta je svetinja. Nije istina da je bilbord sa čestitkom za Božić i Novu godinu zasmetao samo SDA i Načelniku, to je uvrijedilo stanovnike Bužima, one čija su djeca, očevi, braća, djedovi, dajidže, amidže dali svoje živote za odbranu časti i dostojanstva, za opstanak Bosne i Bošnjaka. Ne vidim čemu bilbord sa čestitkom tamo gdje nema onih kojima se čestita isti blagdan, kao što ne vidim ni potrebu da se bajram čestita Vatikanu.
Bužim je u najtežim vremenima dokazao da je mjesto najvećih sinova bosanskih, da je rasadnik heroja, da je kolijevka antifašizma, a sve to se ogleda kroz brigadu koja je upisana kao najbolja brigada Armije R BiH u historiji države bosanske, 505. buzimska viteška. Vi koji ste rat gledali na tv ekranima ili se istog igrali kao djeca, naučite abecedu časti i o Bužimu i o Bužimljanima pričajte s poštovanjem, imajući na umu da pričate o najvećim herojima ili šutite zauvijek.
Bužim je ono što vaše prodane i sitne duše nikada neće moći pojmiti, toliko časti, hraborosti, dostojanstva koliko u Bužimu ima vi niste kadri spoznati, jer miš je miš i nikad ne može razumjeti snagu Lava koji zna gdje pripada i šta mu je činiti.
Ostanite u mišijim rupama, tu ste bili i kad je bilo najteže i pustite narod od časti da tu čast čuva u miru, onako kako je znao herojski odbraniti u vremenu agresije.
Na sve vaše bljuvotine komandant, general, šehid Izet Nanić bi rekao „čudim se ja vama, mulci jedni“, vama to ništa ne znači, ali nam koji razumijemo poruku znači mnogo.
Siktre bagro, od Bužima!

Elvir Husic