Amir je odrastao u domu zato se trudi svojoj porodici pružiti sve

Visits: 19366 Today: 4

Nakon što nas je sve rastužila vijest o preseljenju na bolji svijet Alisa Krdžalića, momka koji je odrastao u domu i na čijoj osmrtnici su navedeni samo prijatelji, javio nam se Amir Sačić iz Tuzle.

Amir je odrastao u Domu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Porijeklom je iz Srebenice. Oca je izgubio 11. jula u Potočarima, a majka ga je napustila i kako sam kaže, nema uopće kontakt s njom, piše Senzor.ba.

Amir Sečić sa porodicom
“Više puta su mediji objavljivali tužnu stranu moje priče, ali ovaj put mislim da se to treba promjeniti jer sam sada sretan čovjek. Nemam kontakt s majkom i ne znam da li je cula da sam postao babo. I evo ponovo postajem babo i to baš na 11. juli, na dan kada je moj babo poginuo. I baš želim da dokažem njoj i drugima da se sve može i kad doživite velike gubitke i mislite da je sve izgubljeno”, poslao nam je Amir danas, što nas je sve zaista i ganulo i oraspoložilo u isto vrijeme.

Amir Sečić sa porodicom
Kada smo mu uputili najiskrenije čestitke prije svega na stavu koji je zadržao, načinu na koji je svoj bol kanalisao i iz kojeg se rodilo nešto prekrasno, Amir nam je poručio:

“Hvala od srca! I mene ne ganula vaša objava o osmrtnici Alisa Krdžalića. Bio je sa mnom u domu i kada sam vidio da nema imena ožalošćenih, zapitao sam se da li je ok to tako. Rekao sam sebi da moram biti još bolji da dokažem svima da iako možda nije bilo iza mene nikog, ima ispred mene ono što se zove bolje sutra”.

Amir Sečić sa porodicom
Ekipa portala Senzor.ba upućuje još jedanput najiskrenije čestitke Amiru i njegovoj maloj, ali sretnoj i zdravoj porodici uz želje da skupa dožive i prožive mnoge uspjehe, radosti i ispunjene trenutke. Original članak pročitajte na linku OVDJE piše senzor.ba