ŽELIŠ LI DA TI SE OTVORE SVIH OSAM DŽENNETSKIH VRATA? – PROUČI OVAJ ZIKR

Visits: 6582 Today: 4

ŽELIŠ LI DA TI SE OTVORE SVIH OSAM DŽENNETSKIH VRATA? – PROUČI OVAJ ZIKR

Omer radijallahu anhu., prenosi da je Poslanik salallahu alejhi ve sellem., rekao: „Neće niko od vas lijepo upotpuniti svoj ABDEST, a zatim izgovori: „Ešhedu en la ilahe illallah, ve enne Muhammeden ‘abdullahi ve resuluh“ – a da mu se neće otvoriti svih osam džennetskih kapija, kada će ući na koja bude htio!“

(Sahihu Muslim, br.234.)
svjetlo-dunjaluka

Pročitajte još: “Ovo je prvi put da si mi izjavio ljubav i ove riječi će me nositi do kraja mog života!”

“Ovo je prvi put da si mi izjavio ljubav i ove riječi će me nositi do kraja mog života!”
Jedan šejh, koji je inače i konsultant za bračne probleme, držao je seminar. U jednom trenutku od prisutnih je zatražio da izvade svoje mobitele i pošalju poruke svojim suprugama sa tekstom: “Volim te!” Neki su ga poslušali i učinili kako je i tražio. Nakon manje od jedne minute svima koji su poslali poruke mobiteli počeše da zvone. Njihove supruge bile su mnogo iznenađene. U šoku su na svašta pomišljale.Jedna od njih kazala je svom suprugu: “Ovo je prvi put da si mi izjavio ljubav i ove riječi će me nositi do kraja mog života!” Druga je svog muža upitala: “Jesi li to u bolnici?”, a treća je upitala: “Da ti se nešto, ne dao Allah, nije dogodilo, obavijesti me odmah!” Najzanimljivija i najsmješnija reakcija bila je: “Ebu Muhamede, je li to neko ukrao tvoj mobitel?”
n-um

Pročitajte još: Shvatio sam da moja Esma nije mogla živjeti ni dan više niti dan manje

Nakon mjesec dana provedenih u Austriji i dvije operacije moja kćerka Esma je preselila na Ahiret. Supruga i ja vratili smo se u Zenicu a sutradan sam, onako shrvan i pogođen smrću kćerke, otišao na sabah u džamiju. Hafiz Beganović nije znao da sam tu u saffu iza njega jer sam ušao u džamiju dok je on izgovarao početni tekbir. Nakon proučene Fatihe, moj dobri hafiz je počeo da uči ajete iz sure Ali Imran. Kao blještava munja do mene su doprle riječi Gospodara našeg:“Sve što je živo umire Allahovom voljom u času suđenom.” (3:145) Ovaj ajet je unio smiraj u moje srce. Shvatio sam da moja Esma nije mogla živjeti ni dan više niti dan manje. Preselila je baš onda kada joj je i propisano da preseli.Pišem ovo tebi, koji si izgubio nekog, da znaš da smrt nije stvarni rastanak. Vidjećemo se mi opet na Sudnjem danu. Stvarni rastanak je tek onda kada neko ode u Džennet a neko u Džehennem. Stoga, vratimo se Allahu i pokajmo se još danas kako bismo zajedno s onima koje volimo, Allahovom milošću, uživali u Džennetu.

Mr. Fahret Kadrić
n-um