Vrijedna naša dijaspora: Na donatorskoj večeri u Luksemburgu skupljeno 250.000 eura za džamiju

Visits: 1028 Today: 3

Na donatorskoj večeri koja je u subotu upriličena u sali na Strassenu, za potrebe pokrivanja troškova završnih radova Mamerske džamije prikupljen je iznos od 250.000 eura.

Skup je otvoren učenjem Kur’ana od strane mladog Sufjana Mustafića.Tokom večeri, prisutnima se obratilo nekoliko govornika: vjerski poglavar muslimana Luksemburga hafiz Hilmija ef. Redžić, predsjednik Šure Jasmin Jahić, imami Mamerske džamije mr. Halil ef. Ahmetspahić i hafiz Sead ef. Subašić, predsjednik džemata Salih Ramić kao i predsjednik građevinskog odbora Elvedin Džinić.

Kratko ali značajno obraćanje također je održao i imam džemata “Le Juste Milieu”, hafiz Abdulhakima El-Bedaouia. Uslijedio je dio programa u kojem su okupljeni gosti, njih oko 150, donirali sredstva za potrebe završnih radova na proširenju i temeljnom renoviranju Mamerske džamije.Da su prisutni bili itekako velikodušni potvrđuje prikupljenih 250’000 €, što je itekako značajan iznos, i nadati je se dovoljan za pokrivanje troškova svih unutrašnjih radova. Džamija na Mameru, tj. Islamski kulturni centar Luksemburg, kako je njeno zvanično ime, najstarija je džamija u Luksemburgu i djeluje neprekidno unazad četiri decenije.Za više informacija o džematu na Mameru, osobito ukoliko želite finansijski pomoći tekuće radove na džamiji, posjetite stranicu WWW.ISLAM.LU prenosi senzor.ba