VISOČANKA ELMEDINA GOVORI OSAM JEZIKA: Posao u struci nije čekala, već je “uzela sudbinu u svoje ruke”

Visits: 244 Today: 1

VISOČANKA ELMEDINA GOVORI OSAM JEZIKA: Posao u struci nije čekala, već je “uzela sudbinu u svoje ruke”

Elmedina Hodžić rođena je 1991. godine u Višegradu.

Nakon ratnog perioda u Bosni i Hercegovini, sa porodicom se seli u Visoko. Nakon osnovne i srednje škole upisuje Filozofski fakultet na Univerzitetu u Sarajevu, na odsjeku za francuski i turski jezik i književnost. Po zanimanju je profesorica, prevodilac, lektor te projekt asistent, a aktivno čita i piše na 8 stranih jezika (turski, francuski, engleski, španski, njemački, italijanski, portugalski i holandski).

Iako je Elmedinin CV bogat, te iza sebe ima mnogobrojne edukacije, diplome i kvalitetno znanje, godinama se borila sa pronalaskom posla u struci. Posao za koji se školovala nije čekala, pa je ova mlada Visočanka ”uzela sudbinu u svoje ruke”.
Elmedina se danas bavi održavanjem brojnih edukacija i kurseva, izradom postera te bookmarkera. Uz sve to, Elmedina pronađe vrijeme za humanitarni rad, te sa velikim srcem rado pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Za profesoricu Elmedinu, njeni učenici i polaznici kurseva imaju samo riječi hvale, što mnogo govori o njenom pristupu, ljubavi i odgovornosti prema radu, piše visoko.ba.