Udarna vijest: farmaceutska industrija protiv dr Oza zbog njegovog revolucionarnog lijeka za dijabetes

Visits: 877 Today: 2

Popularni američki kardiohkirurg i autor, dr Oz, trenutno je glavna vijest na društvenim mrežama. Tri najveće farmaceutske kuće na svijetu protiv njega su pokrenule tužbu.

Farmaceutski giganti terete ga da promovira neoprobani lijek pod nazivom DiaTea – čaj koji je slučajno našao put do dr Ozove laboratorije. Nakon što se uvjerio u njegova svojstva, Oz ga je preporučio svim svojim pratiocima, što je razljutilo velike igrače.

Na drugoj strani, ocjena javnosti je da je farmaceutski lobi u panici, jer im DiaTea značajno “krade” profit.

Dr Oz je jedan od vodećih stručnjaka moderne medicine. Njegovi pratioci vjeruju i znaju da on nikada ne bi preporučio nešto što bi pogoršalo zdravlje pacijenta/ica.

Njegovi podaci, na osnovu dosadašnjih istraživanja, pokazali su da je DiaTea, doprinio liječenju dijabetesa kod više od 273.000 ljudi godišnje, širom svijeta.

Ko je dr Oz?

Oz je kardiohkirurg i profesor na Univerzitetu u Kolumbiji. Formulu DiaTea proučio je nakon što ga je kontaktirao herbolog Nijaz Sušić, porijeklom s Balkana. Sušić tvrdi da je kombinacija bilja koje se može naći unutar granica BiH, kao i u ostatku regiona, najbolji lijek za šećer u krvi.

Oz je pažljivo prišao ispitivanju DiaTeaa. Vremenom su mu se javljali i drugi naučnici, iz Australije, Japana i Južne Afrike, koji koriste iste ili srodne biljke kako bi pomogli svojim pacijentima/cama. Kada je završio s ogledima, sve mu je bilo jasno. Lijek koji ubija dijabetes zauvijek – postoji!

“Konačno smo otkrili jednostavan recept za liječenje dijabetesa i neće nas ušutkati” – poručuje on.

Tužba, pad profita i mutne radnje

Dr Oz je promovirao “DiaTea” na svom sajtu i putem renomiranih medija, kao što su Fox News. Snimio je i specijalnu epizodu svog šoua, u kojoj govori o blagodatima ovog preparata. Ubrzo se pročulo da pravi lijek za dijabetes postoji i priča je dobila novi tok.

Tri najveće farmaceutske kompanije koje proizvode lijekove za dijabetes: Merck, GSK i Sanofi odmah su se udružile i podnijele tužbu, zbog čega je Oz spriječen da emituje unaprijed snimljenu epizodu svog šoua, a promociju DiaTea morao je stopirati i na svom sajtu.

Merck, GSK i Sanofi tvrde da Dr Oz promoviše neodobrene medicinske metode i prakse. Njihov advokat je otišao korak dalje i dodao da je “… ipak bolje koristiti njihove lijekove”.

Slučajno ili ne – tri kompanije zabilježile su pad akcija od ukupno 18%, neposredno prije podnošenja tužbe.

Poštovaoci lika i djela dr Oza iskoristili su društvene mreže kako bi ukazali da je gubitak profita velikih kompanija pravi razlog zbog kojeg se Oz suočava s tužbom i trpi pritisak.

Za Sušićev lijek za dijabetes, Oz je saznao prije devet godina, ali se nije mogao u potpunosti posvetiti njihovoj analizi. Sanofi, jedna od potpisnica tužbe, otkupila je organizaciju koja ga je financirala i ukinula njegovo istraživanje.

Ozovo otkriće
Promatrajući hiljade pacijenata, Oz je otkrio da dijabetes ne izaziva stvaranje sloja masti koji blokira inzulin i taloži se oko pankreasa, kao što je mislila medicinska zajednica.

Taj sloj masti koji blokira inzulin je ustvari – pravi uzrok dijabetesa!

U pitanju je revolucionarno otkriće, koje bi moglo doprinijeti da ova opaka bolest nestane s lica zemlje. Dr Oz ima čvrste dokaze, kojima potvrđuje svoje nalaze. Neki od njih su dostupni na sajtu DiaTea, preparata u koji vjeruje i koji svesrdno preporučuje.

Prema njegovim riječima, DiaTea je pomogao stotinama hiljada žena i muškaraca da se izbore sa dijabetesom, za samo dvije sedmice.

Klinički dokazano
Oz je pratio kako DiaTea dovodi do potpunog ozdravljenja kod dijabetičara. Neki su pobijedili bolest za svega 30 dana.

Jedna od uspješnih priča koja dokazuje efikasnost “DiaTea” je sudbina 63-godišnjeg Osmana Šehovića, rodom iz Zvornika, koji je DiaTea otkrio za vrijeme boravka u Čikagu kod sina, snahe i unučića.

Tamo je Šehoviću i otkriven napredni slučaj dijabetesa i prijetila mu je amputacija obje noge. Zahvaljujući studioznosti sina koji je doktor po struci, pronašli su čaj DiaTea, nakon čijeg se aktivnog korištenja Šehović izliječio.

Nakon što smo čuli za priču gospodina Šehovića, pozvali smo ga i prenosimo isječke iz njegovog života dok je koristio DiaTea.

Dijabetes mu je otkriven prije osam godina i od tada se borio da snizi razinu šećera u krvi. (S obzirom na to da su slike s aparata američkog proizvođača, mjerne jedinice su prikazane u mg/dl)

Dan 1. 255mg/dl = 14.2mmol/l

“Mjerio sam šećer nakon ručka i uvijek je bio nenormalno visok. Nakon prve doze DiaTea prestao sam da razmišljam. 20-ak minuta kasnije osjećao sam se čudno. Preplavio me neki mir. Na trenutak sam čak i zaboravio da bolujem od dijabetesa.”

Dan 15. 173mg/dl = 9.6mmol/l

“Bio sam u šoku. Šećer se spuštao, iako sam jeo isto što i uvijek. Konstantno sam se osjećao bolje, energija mi se vraćala i nisam više bio iscrpljen kao ranije. Do petog dana sam već bio kao nov. Čak sam i izgubio dva kilograma.”

Dan 30.

“Nakon 30 dana korištenja DiaTea, potpuno sam prestao da sumnjam u njegov efekt. Nivo šećera se spustila na normalnu i odustao sam od bolnih injekcija inzulina. Najbolje od svega je što je šećer nastavio da opada. U početku sam mislio da umišljam, ali kada sam otišao kod doktora – i on je potvrdio. Rekao je da nije vidio ništa slično za 28 godina svoje medicinske karijere. Uzbuđen sam. Tek je 30. dan, a ja sam izliječen.”

Dan 60. 88mg/dl = 4.9mmol/l

“Dva mjeseca kasnije, lijekovi mi više nisu potrebni. Nivo šećera mi je konstantno u granicama normale. Iskreno mislim da sam izliječen. Ne mogu da vjerujem. Nakon toliko godina borbe protiv ove užasne bolesti, konačno sam slobodan. Osjećam da iz dana u dan imam sve više snage i ne moram više da uzimam sve one lijekove, koje sam u međuvremenu počeo da mrzim. I ono što mi je najvažnije – moja porodica više ne mora brinuti o mom zdravlju. Osjećam se sjajno. Izgubio sam četiri kilograma.”

“Što mislim o DiaTea programu”? – ovo je prava stvar. Probao sam toliko različitih programa i tableta za osam godina: Glucocil, Oceans Bounty, Turmeric, Berberine, Diabetes Destroyer, the 15 Day Diabetes fix.. Sve što postoji, probao sam. Mislio sam da mi nema pomoći, da nada ne postoji. Iako sam bio skeptičan u početku, sada sam zahvalan što sam probao ovaj čudesni napitak. Ako ste umorni od konstantnih uboda, injekcija, ili jednostavno od svakodnevnog osjećaja slabosti, DiaTea je savršen izbor.” piše https://prirodnolijecite.com/