TURKOVIĆ NAKON ŠTO JE RUSIJA TRAŽILA DA SE MLADIĆ PUSTI NA SLOBODU: ZLOČINAC I KOLJAČ RATKO MLADIĆ MORA OSTATI DO KRAJA ŽIVOTA IZA REŠETAKA!

Visits: 1075 Today: 2

Nakon što je Marija Zakharova, porparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije preko Twittera tražila da se ratni zločinac Ratko Mladić pusti na slobodu iz “humanih” razloga, oglasila se i MVP BiH Bisera Turković.

Turković je na Facebooku rekla da ratni zločinac mora ostati do kraja svog života iza rešetaka.

“Prijevremeno puštanje na slobobu Ratka Mladića, osuđenog za genocid i najteže ratne zločine bila bi sramna uvreda majkama Srebenice, žrtvama genocida i međunarodnom pravu.

Da li su 8.372 dječaka, mladića, oca koji su brutalno ubijeni u Srebrenici imali pravo na bilo kakvu milost? Da li je 1.601 sarajevsko dijete ubijeno snajperom ili granatom imalo pravo na milost?

Hiljade njih još uvijek nisu ni pronađeni niti su imali ukop dostojan čovjeka! Mnoge majke svakodnevno umiru čekajući da pronađu bar jednu kost svog ubijenog djeteta.

To su žrtve nečovjeka kojeg danas neki još uvijek slave kao heroja i za njega traže prava i slobodu!

Zločinac i koljač Ratko Mladić mora ostati do kraja života iza rešetaka, napisala je Turković.

Podsjetimo, Ratko Mladić je 8. juna prošle godine pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Žalbeno vijeće odbacilo je sve žalbe koje je uputila Mladićeva odbrana. Haški tribunal je Mladića proglasio krivim za ubistva, kršenje običaja ratovanja, deportacije, nehumano premještanje stanovništva, terorisanje, napade na civile, genocid u Srebrenici.

crna-hronika