SRAMOTNA IZJAVA PREDSJEDNIKA RSBIH: SARAJEVO MI SE GADI ZBOG MUSLIMANSKIH RATNIH ZASTAVA

Visits: 1674 Today: 3

Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević navikao nas je već na sramotne izjave, ali posljednja koju je dao iznova nas šokira.

Umičević uopće ne ide na utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u izjavi za banjalučku ATV rekao je da mu se zgadilo Sarajevo i da neće ići na mečeve dok se na tribinama nalaze samo njemu poznate “ratne muslimanske zastave”.

00:06 / 01:30
“Meni se Sarajevo zgadilo i tamo se osjećam ugroženim, pošto smo doživjeli neprijatne scene. Nisam tamo bio i ne idem na utakmice reprezentacije dok god su na tribinama ratne muslimanske zastave i dok su god zastave Armije Republike Bosne i Hercegovine. Čudim se da naši igraju i ne mogu shvatiti da neko igra za reprezentaciju BiH, a da tamo stoje hiljade ratnih zastava, da viču ‘ubij Srbina, zakolji Srbina’…”, rekao je u Umičević za ATV u izjavi za kakvu ne postoje adekvatne riječi koje bi je mogle opisati.

Ostat će nejasno otkud Umičeviću potreba da iznosi neistine poput te da se na utakmicama Bosne i Hercegovine skandira “ubij Srbina”, a postavlja se pitanje zašto onda uopće obavlja funkciju predsjedniika RSBiH…

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP očekuju novi izazovi, piše SC.

Za plasman na kontinentalnu smotru najboljih evropskih selekcija naši će momci u oktobru igrati protiv selekcija Slovenije i Crne Gore.

Naime, BH Fanaticosi su se osjetili dužnim da reaguju na, kako ističu, nebulozne izjave Marinka Umičevića o tome kako je “jedna susjedna država njegova reprezentacija dok istovremeno obnaša funkciju u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.”

“ Dužni smo da reagujemo na nebulozne izjave Marinka Umičevića o tome kako je jedna susjedna država njegova reprezentacija dok istovremeno obnaša funkciju u Rukometnom savezu BiH. Svjesni smo da te muče kompleksi jer se svaki dan budiš u državi koju ne voliš. Svjesni smo da i komšije vjerovatno ne žele da im na pozicijama za sport sjede ljudi koji se bave proizvodnjom cipela. Zato respektuj zajedničku nam domovinu, nigdje drugo i nisi u mogućnosti da budeš na čelu nekog saveza! Prihvati se posla ili odlazi!”, poručili su BH Fanaticosi.

“Prvo Bosna pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko!”, stoji na transparentu.

crna-hronika