SALIHA DELIĆ DONIRALA SVOJ BUBREG SNAHI I SPASILA JOJ ŽIVOT! PROČITAJTE

Visits: 79 Today: 1

U današnjem svijetu gdje negativne priče prevladavaju, priča o odnosu svekrve i snahe, Salihi i Aiši Delić iz Željeznog Polja kod Žepča, donosi svjetlo nade i vjere u ljudsku dobrotu. Njihova priča pokazuje da još uvijek postoje dobri, plemeniti ljudi spremni na nesebičnu pomoć u svakom trenutku.

Saliha Delić (1969.), majka i svekrva, donirala je bubreg svojoj snahi Aiši (1990.), spašavajući joj tako život. Priča Aiše Delić obuhvata desetogodišnju borbu s teškom bolešću bubrega, koja je započela 2012. godine i obuhvatala dugotrajno liječenje dijalizom.

Nakon deset godina patnje, Aiši je napokon pružena nova šansa. Dana 13. septembra, obavljena je transplantacija bubrega u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a darovatelj bubrega bila je njena svekrva Saliha.

Aiša, koja se još uvijek oporavlja u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, opisuje svoj osjećaj kao ponovno rađanje. Njena svekrva, Saliha, iz bolnice je izašla u ponedjeljak.

Saliha je već 2012. godine, nakon što se Aiša udala za njenog sina Belmina, odlučila donirati svoj bubreg. Iako je Aiša čekala deset godina, Saliha je čvrsto ostala pri svojoj odluci.

Aiša se sada suočava s periodom čestih medicinskih pregleda i mora pažljivo brinuti o svom zdravlju dok se oporavlja od operacije. Ljekari su je ohrabrili, naglašavajući da sve teče normalno i da su njeni nalazi dobri. Aiša zahvaljuje cijelom medicinskom timu na njihovom neumornom radu i brizi.

Priča o Aiši i Salihi Delić podsjeća nas na snagu ljubavi i ljudske dobrote. Aiša sada razmišlja o svom novom životu, budućnosti, i želi osnovati porodicu i imati djecu.

svjetlo-dunjaluka