RAZA OTKRILA ŠTA SE DESILO NA POČETKU BRAKA SA NJENIM SUPRUGOM: “Ako dođe do toga da nikako ne možemo riješiti ovaj problem…”

Visits: 11466 Today: 1

Razija Čolaković, spisateljica poznatija pod nadimkom Raza poznata po oštrom jeziku i dobrom smislu za humor prikupila je veliki broj pratilaca na svojoj Facebook stranici “Muhabet sa Razom“.

Na stranici najčešće piše o sebi. Smatra da je to najbolji način da se približi ljudima, a istovremeno da njih približi sebi. Posljednje što je podijelila su najintimniji dijelovi iz njenog života.

– Nikada do sada nisam napisala ništa slično, ali osjetih želju da napišem, možda do sada nešto svoje najintimnije. Zašto?

Zato što mi stalno žene pišu, posebno mlade žene da ih posavjetujem na ovu temu.

Evo moj savjet, sada i zauvijek:

Troje zna za ovo: Bog, moj muž i ja. Sada i svi vi.

U samim počecima našeg braka, ja mlada dvadeset godina, muž dvadeset i pet.

Kao i mnogi drugi brakovi, i naš je bio u krizama. Međutim prvo iskušenje (problem) bilo je ono koje danas ima mnogi ljudi: Odnos mlade i svekrve.

Moj stav tada, moje riječi i moje iskrene namjere bile su i rješenje mog problema, zauvijek.

Sjedila sam pored svog muža, uzela ga za ruku i izgovorila ove riječi: “Dušo moja, slušaj me dobro. Ako dođe do toga da nikako ne možemo riješiti ovaj problem, ja ću ti pomoći. Majka ti je samo jedna, a ženu ćeš uvijek naći. Ja ne želim da zbog mene imaš probleme sa svojom majkom”.

Plakali smo oboje, duša me boljela k’o nikad prije, ali sam najiskrenije mislila to što sam rekla.

Pozivam Uzvišenog Allaha za svjedoka ovih riječi i svog muža.

Znam da je Bog znao da to zaista i mislim, od tada kao da se sve promijenilo. Moj muž je shvatio koga ima pored sebe, a Bog dragi je olakšao svaki drugi problem kad bi se pojavio.

Šta vam hoću reći?

Kad u ime Boga želite olakšati, riješiti ili učiniti ispravnu stvar, dragi Bog zna vašu namjeru i shodno tome uvijek pomaže i daje bolje!

Za učinjeno dobro uvijek nam se vraća mnogo veće dobro.

A paziti na odnos majke i sina je veliko dobro, koje Bog sigurno uvijek nagradi većim dobrom.

A ovo je i moj iskreni stav o odnosu svekrva-mlada-sin.

Razija Čolaković