Prirodni lijekovi protiv glavobolje

Visits: 284 Today: 1

Koliko često vas je uhvatila glavobolja, a niste htjeli posegnuti za raznim lijekovima protiv bolova? Upravo iz tog razloga odlučili smo se objaviti nekoliko prirodnih načina kako se riješiti glavobolje.Za početak jako je važno napomenuti kako je jedan od najčešćih uzroka glavobolje dehidracija, odnosno nedovoljan unos tekućine u organizam. Upravo iz tog razloga svi koji pate od čestih glavobolja dnevno bi trebali u organizam unijeti najmanje 1.5 l tekućine; odnosno vode.Ako, nakon što ste rehidrirali vaš organizam, i dalje osjećate glavobolju, pokušajte s oblogama. S obzirom na činjenicu kako, u slučaju glavobolje, nekome više odgovaraju topli, a nekome hladni oblozi, u skladu sa tim ćete i postupiti. Ako vam više odgovaraju topli oblozi, utoplite glavu vunenom kapom, stavite na čelo prethodno zagrijanu lanenu krpu, lezite i pokušajte se opustiti.Ako vam pak više odgovaraju hladni oblozi, u ručnik umotajte kesicu s ledom, zamotajte ga u aluminijsku foliju i stavite ispod tankog jastuka. Lezite tako da vam potiljak bude točno na hladnoj roli i pokušajte se opustiti.

Kada je riječ o prirodnim lijekovima protiv glavobolje, poznat je onaj stari narodni lijek od krompira za koji ste zasigurno puno puta čuli. Krompir se koristi kao sredstvo za masažu i to tako da ga presiječete na pola te njime trljajte čelo i sljepoočnice sve dok se ne osuši.Protiv glavobolje također može biti učinkovita i masaža energetskih točaka koje se nalaze između korijena palca i kažiprsta. Ova mjesta je potrebno masirati kružnim pokretima u trajanju od 30 sekundi.Postupak se po potrebi ponavlja nakon kraće pauze.

Eterična ulja su poznata kao prirodni lijekovi za razne tegobe, a u slučaju glavobolje ulje mente je izuzetno učinkovito. Sve što trebate napraviti je nježno utrljati nekoliko kapi ulja na čelo, potiljak i sljepoočnice. Rashlađujući mentol služi kao blokator receptora u koži koji potiču glavobolju. Također možete na papirnu maramicu staviti 5-6 kapi eteričnog ulja lavande, a potom maramicu s vremena na vrijeme pomirisati kako bi ste ublažili bol.Znamo kako čajevi blagotvorno djeluju na razne bolesti, a kada je glavobolja u pitanju s povremeno pomažu crni čaj i čaj od ružmarina. Za pripremu čaja potrebna vam je mala kašika osušenog ružmarina na 250 ml prokuhane vode. Čaj ostavite da odstoji 10 minuta, potom procijedite i popijte.Za pripremu crnog čaja također vam je potrebna jedna čajna kašika čaja na 250 ml prokuhane vode i 4 samljevena klinčića. Čaj ostavite da odstoji 5 minuta, potom procijedite i popijte dok je još topao.

https://www.e-zena.com