POTRESNA ISPOVIJEST RADNIKA IZ ZENICE: RADIO ZA 375KM! DOBIO OTKAZ KAD JE ODBIO DA RADI 24H?

Visits: 2844 Today: 2

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Ibrahim Kargić iz Zenice koji je sa našim čitateljima podijelio svoje neugodno iskustvo sa poslodavcem.

Ibrahim je radio kao čuvar parkinga na kojem su se nalazili autobusi kompanije Zeni-Tours 4,5 godina kod gospodina Džananović Vehida i njegovog sina Zaima.

ADVERTISEMENT
Ads by
“Radio sam za 325 maraka, a kasnije je podigao na 375 KM. Radio sam po 16,17 sati dnevno, a svake druge nedjelje po 24 sata. Tako sam radio godinu i po. Sve sam to morao raditi i trpiti da bih mogao izvesti dijete na pravi put. Moj gazda je obični šerif kojeg se u firmi svi boje. Ništa se ovo ne bi znalo i ne bi se pričalo da je bio čovjek, da je bio fer i korektan prema meni pa i prema ostalim radnicima.

“Ja sam imao 130 KG, spao sam na 90 jer sam dobio šećer od njegove galame i od njegove halabuke”

Razlog ove priče je što sam za bajram odbio poslušnost mladom gazdi koji mi je rekao da radim 24 sata. Nisam mogao raditi jer nisam podio hranu, nisam ponio lijekove, nisam ponio cigare i još koje kakve stvari koje su mi potrebne da mogu biti na radnom mjestu. Gazdi se ne sviđam zbog toga sviđao. Osjetio sam vibracije prema meni.” . priča svoju priču Ibrahim Kargić za portal Crna-Hronika.

“Znao sam prati autobuse za 3 KM. Plata mi je bila 375 KM dovoljno da preživim”

Nesretni događaj

23.7.2022. godine sam prilikom obilaska kruga kompanije, pao u kanal od autobusa visine 1,90 metara. Nekako sam uspio izaći iz kanala, niko mi od vozača nije pomogao. Polomio sam se sav. Imao sam strašne bolove, povrijedio sam kuk, bedra, glavom sam udario, dva rebra slomio i nagniječio jetru.”

“Nakon 8 dana sam morao ponovo u noćnu smjenu iako nisam bio dobro, morao sam da radim kako ne bi ostao bez posla. Mada sam osjetio da me više ne žele na tom mjestu. Poslije radnog vremena, u 23:30 gazda me pozvao i rekao da ne dolazim više”

Pozivam relevantne institucije da pogledaju vozni park kompanije. Da vide šta se vodi po putevima u Bosni i Hercegovini. Da pogledaju te skalamerije, da vide u kakvom su stanju.

crns-hronika