POČELA SASLUŠANJA LJEKARA KOJI SU VJEŠTAČILI ZDRAVSTVENO STANJE ALISE MUTAP-RAMIĆ

Visits: 1321 Today: 1

Tužilaštvo BiH počelo je sa saslušanjem ljekara KCUS-a, a koji su vještačili zdravstveno stanje Alise Ramić (rođ. Mutap).

Saslušanja su počela prije nekoliko dana te i dalje traju. Čeka se zvanična naredba za proširenje istrage protiv više osoba za krivično djelo “ubistvo”, piše Avaz.

Tužilaštvo BiH je, podsjećamo, lani donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Dalide Burzić, bivše glavne tužiteljice Tužilaštva KS i aktuelne sutkinje Suda BiH, ali i bivšeg komesara Vahida Ćosića, tadašnjeg tužioca Merisa Ćate, policajca Sakiba Kreme i vještaka Ševala Kovačevića.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo ubistvo, organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i sprečavanje dokazivanja.

Podsjećamo ranije je Sud BiH u slučaju “Dženan Memić” nepravosnažno Hasanu Dupovcu izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine, a Alisi Ramić (ranije Mutap) od dvije godine i šest mjeseci.

Hasan Dupovac je proglašen krivim za produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, u vezi sa članom 55. istog Zakona, a optužena Alisa Ramić (ranije Mutap) za krivično djelo davanje lažnog iskaza iz člana 348. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.