Pitali Ferhatovića hoće li uspjeti nadmašiti Seju Brajlovića, on poručio: Bolje je da se nadmećemo u dobročinstvu

Visits: 2818 Today: 1

Šta mislite da li će Senadin Ferhatović iz Beča nadmašiti Seju Brajlovića u poslovno-marketinškom smislu, glasilo je pitanje na koje je sam Ferhatović dao odgovor:

Čast mi je da sam za kratko vrijeme uspio napraviti od ničega nešto, napraviti brend, napraviti jednu lijepu priču, prezentovati našu BiH i naše proizvode u srcu EU što nimalo nije bilo lahko.

U gastronomiji sam tek 6 mjeseci i naša priča tek počinje na tom polju, jer u suhomesnatim proizvodima smo pokazali ko smo i šta smo. Ja i mnogi drugi iz gastronomije možemo mnogo toga naučiti od Seje to je “stara garda” potkovana dobrim dugogodišnjim iskustvom.

Želim napomeniti ove iz dijaspore što kupuju suho meso i ćevape “Brajlović” u dijaspori da to nema veze sa Sejom Brajlovićem iz Sarajeva!

Svako ko radi privatni biznis daje sve od sebe da bude dobar, nudi ono šta može i koliko može, svako na svoj način je dobar! Za mene lično ovaj biznis je samo igra u kojoj se igram i uživam. Ali džaba vam sve ako nema tu nafake i bereketa od kojeg smo ovisni samo od Gospodara! Džaba vama biznisi, kamioni, avioni, milioni ako od toga nemaju i drugi koristi

Jednog dana će ovo zasigurno sve proći za 100 g, a možda i prije neće se ni znati za nas. Treba imati jedno na umu: Čovjek će biti pitan za svaki dinar kako ga je stekao i u šta ga je potrošio!

Tako da je bolje da se nadmećemo u dobročinstvu prema drugima, da i drugi osjete slast naseg imetka i ugleda, jer mi i onako nudimo samo kvalitet. Koga Gospodar uzdigne niko ga ne može poniziti, a koga Gospodar ponizi niko ga ne može uzdići!

Mahsuz selam i pozdrav za sve vas. Vaš Ferhatović Senadin, stoji u objavi prenosi senzor.ba