Ovo je fotografija mezara na kojem je Muhammed a.s. toliko dugo plakao i sa toliko čežnje da su svi ashabi plakali tako da su im brade bile natopljene suzama.

Visits: 27761 Today: 100

Ovo je fotografija mezara na kojem je Muhammed a.s. toliko dugo plakao i sa toliko čežnje da su svi ashabi plakali tako da su im brade bile natopljene suzama.

Ovo je fotografija mezara hazreti Amine u mjestu koje se zove el-Abva’, udaljeno 230 kilometara jugozapadno od Medine. Mjestu u kojem je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, još kao dijete sa 6 godina ispratio u velikoj tuzi i boli svoju majku na Ahiret.Otprilike 50 godina kasnije, došao je sa hiljadama svojih ashaba. Ovo je bio prvi put da se vratio, i šta je uradio? Toliko dugo je plakao i sa toliko čežnje da su svi ashabi plakali tako da su im brade bile natopljene suzama. Pogledajte njegovu ljubav, čežnju i poniznost prema njegovoj plemenitoj majci.Stvoreno je milijardu žena, ali je hazreti Amina izabrana da nosi svjetlo Resulallaha, sallallahu alejhi ve sellem. Ona je prva ugledala njegovo lijepo lice. Ona ga je prva poljubila, zagrlila i radovala se njegovom rođenju. Njegovo rođenje u Mekki bilo je toliko osvijetljeno i čudesno da je hazreti Amina mogla vidjeti palače Šama. Izgubila je muža Abdullaha tako brzo nakon udaje i bila zbog toga u velikoj boli, ali onog dana kada je prvi put pogledala Voljenog njeno srce je bilo izliječeno.Prošao je kroz najviše testova, ali nije bio viđen osim što bi hvalio Allaha za Njegove bezbrojne darove. Proživio je najveće teškoće, ali nije prošao ni trenutak osim što je svojom milošću i dobrotom utješio cijeli svijet.Prikaži analitikuPromoviraj objavu

Sve reakcije:657Amira Hadzalic, Senad Rašidović i 655 drugih