NOVINAR RTRS-A PODRŽAO NOVINARA TANJUGA: “TO JE SLOBODA GOVORA!”

Visits: 543 Today: 1

Novinar RTRS-a Branimir Đuričić, protiv kojeg je bivši predsjednik Skupštine općine Srebrenica Ćamil Duraković podnio krivičnu prijavu zbog negiranja genocida u Srebrenici, podržao je svog kolegu sa Tanjuga, novinara Marka Ivasa, koji također negira genocid u Srebrenici.

Ivas je, podsjetimo, tokom intervjua sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem ustvrdio da se u Srebrenici desio “strašan zločin, a ne genocid”, zbog čega je Komšić prekinuo intervju poručivši mu da će morati intervju uraditi sa nekim drugim.

Đuričić je na Twitteru podržao Ivasa.

– Podrška kolegi Marku Ivasu. Niko nam ne može oduzeti slobodu govora, ponajmanje protektorat BiH. Ivas nije vrijeđao žrtve, a usprotiviti se nametnutom zakonu, Komšićevom ucjenjivanju i logici NVO koja ne razlikuje voditelja od snimatelja dužnost je slobodoljubivih osoba – napisao je Đuričić.

Đuričić je poznat po tome što je bivši predsjednik Skupštine općine Srebrenica Ćamil Duraković protiv njega je podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH zbog negiranja genocida u Srebrenici. Duraković je nakon ovog poteza smijenjen sa funkcije na inicijativu SNSD-a, a Đuričić očito i dalje neometano može negirati genocid u Srebrenici, ali i podržavati druge koji to čine prenosi crna-hronika