“Nisam je mogla ni okupati, ni majicu joj obući, ona je samo govorila ‘Mama, boli me’. Džena je na svojim nogicama ušla u salu, a dijete je iz sale izašlo mrtvo”

Visits: 917 Today: 1

Ekipa Source.ba portala danas je bila u mjestu Gornji Lučani kod Kaknja, gdje smo posjetili porodicu malene Džene Gadžun.

Podsjećanja radi, dvoipogodišnja Džena je, nažalost, preminula nakon komplikacija koje su nastale usljed operacije koja je obavljena u privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu.

Da stvar bude šokantnija, dr. Nina Jovović, koja je liječila malenu Dženu u Kantonalnoj bolnici u Zenici, potvrdila je roditeljima da Džena mora na hitnu operaciju, ali nije bilo mjesta za Dženu u bolnici, te su se roditelji, u dogovoru sa doktoricom, odlučili za operaciju u privatnoj klinici u Sarajevu. Sama operacija je koštala 2.200 KM.

Amila i Muris danas su podijelili svoju tugu i bol s nama, te su nam ispričali kroz šta su sve prošli, šta su im rekli doktori, te kakve informacije do sada imaju.

Ono čemu se nadaju, kako kažu, je to da će sve proći kako treba tokom obdukcije djeteta, te da se nadaju da će se sve uskoro završili kako bi se malenoj Dženi klanjala dženaza namaz.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Haris Ahbabović