NEPOKRETNOJ NANI HASIBI UKRALI I ZADNJI DINAR: ŽIVI SAMA I POTREBNA JOJ JE POMOĆ

Visits: 373 Today: 3

Hasiba Hrnjić je cazinska i krajiška nana, koja živi na Japić brdu u Cazinu.

Ova starica jako teško i sama živi, nema djece niti primanja. Muž joj je umro prije 17 godina i od tada je Hasiba socijalni slučaj.

Prije 3 mjeseca slomila je kost i bila u domu gdje nije imala ni njegu ni hranu, a dom je plaćen od strane lokalnih institucija.

Nana Hasiba je nepokretna i dalje nema nikakvog primanja niti novac kod sebe. Hranu joj donosi tetišna, kako je na svome FB objavila Lejla H. koja se također uključila da joj pomogne i obratila se i portalu Cazin.net.

Nena je, kako kaže, imala zadnjih 700 KM pomoći koje su joj ukradene od strane osobe koju je našla da je služi.

Ovom objavom želimo skrenuti pažnju nadležnih gradskih institucija da pomognu, kao i pokrenuti jednu vrstu humanitarne pomoći za Hasibu i nadamo se da će se dobri ljudi javiti i pokrenuti da ovoj dobroj neni pomognemo, piše cazin.net.

Trenutno joj je najpotrebniji novac za lijekove i hranu i svi koji žele to uraditi mogu direktno otići na Japića brdo u Cazinu i uručiti joj pomoć. Za eventualno dodatne informacije možete pisati u inbox Cazin.net, možemo vam dati i fiksni broj da lično pozovete i porazgovarate sa nenom Hasibom i dogovorite način pomoći prenosi crna-hronika