Nanu Hasiju su u Kaknju napali i oteli joj 20 KM

Visits: 332 Today: 1

U novogodišnjoj noći, u naselju Varda u Kaknju odvijala se nezapamćena drama, saznaje “Dnevni avaz”.Staricu Hasiju Čeliković (81), koja je bila sama u kući, napala su dvojica mlađih muškaraca.

Pretukli su je, s ušiju joj strgnuli dvije naušnice, skinuli prsten s ruke, ogrlicu s vrata i ukrali 20 maraka!

Od te noći nana Hasija nema sna. Niti se smije vratiti svojoj kući, niti smije zaspati, iako je sada na sigurnom, kod kćerke u mjestu Brus. Ona je za „Avaz“ prepričala svoju borbu s kriminalcima, ološima.

– Do 12.30 sati sam sjedila, izašla sam da zaključam i vjerovatno sam ostavila otključana vrata. I ja sam zaspala, televizor je ostao uključen. Za koliko sam vremena ja zaspala, ne znam. Šta je mene probudilo, da li kada su oni ušli na vrata, ni to se ne sjećam, jer ne čujem dobro. Spavala sam i, ovako kako sam ustala, vidim pravo u mraku dvoje stoji. Bijela su mi vrata i vidim da ih je dvoje. Ja sam povikala „ko je to“, a oni ništa nisu rekli, odmah su mi prišli i počeli me udarati! Jedan me uhvatio za vrat i počeli su vikati: „Daj zlato, daj pare!“ Drugi me udarao šakama, jedan me pritiskao – prisjeća se Hasija Čeliković.

Kaže da su imali nož ili čakiju prenosi senzor.ba